Dissabte, 20 d'abril de 2024

​Alumnes de quatre països europeus visiten el Pallars Sobirà

Dins el marc del projecte "Try Walking in my shoes", un programa d'intercanvi en el qual participa l'escola Àngel Serafí Casanovas de Sort

ACN 18 de març de 2016 a les 09:46

Un grup d'alumnes muntant a cavall a la hípica de Rialp. Foto: ACN


L'Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort ha rebut aquesta setmana una representació d'alumnes i professors de quatre escoles rurals europees en el marc del projecte "Try walking in my shoes". Es tracta d'un programa Erasmus d'escoles de nuclis petits del que en formen part Polònia, la República Txeca, Eslovènia, Turquia i Catalunya. El curs passat van ser els alumnes de Sort els qui van visitar aquests països en un projecte en el que destaca l'anglès com a llengua vehicular.

En total, han arribat a Sort 22 alumnes i 12 professors representant aquestes escoles, per tal de conèixer la cultura i les tradicions no solament del Pallars sinó de tota Catalunya. De fet, el dia que tots aquests alumnes van arribar a Barcelona, van visitar edificis modernistes com La Pedrera. En arribar a Sort els alumnes i els professors van ser rebuts per les autoritats; l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, i el president del Consell Comarcal, Llàtzer Sibís.

L'intercanvi finalitzarà aquest diumenge. Prèviament hauran descobert elements del Pallars prou significatius com la col·legiata de Gerri de la Sal, l'Ecomuseu del Pastor de Llessui, la producció de la sal a Gerri, l'elaboració de formatge a Altron, o un taller amb llana d'ovella Xisqueta. A part d'aquestes activitats fora de l'aula han realitzat tallers de balls tradicionals com aprendre a ballar la sardana o a confeccionar una mona de pasqua.

Els alumnes han realitzat altres activitats més lúdiques com muntar a cavall o divertir-se en un parc d'aventura de Rialp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació