Dissabte, 20 d'abril de 2024

La trobada «amable» de Luis Castuera amb Ada Colau

El militar que va tenir la breu conversa amb Ada Colau al Saló de l'Ensenyament és Luis Castuera, ex-coronel de l'acadèmia de Talarn i amb arrels a Tremp

Jordi Ubach 11 de març de 2016 a les 10:40

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va deixar clara dimecres la postura del consistori barceloní en relació a la presència de l'exèrcit espanyol al Saló de l'Ensenyament. Ho va fer saber als dos militars que es van apropar a saludar-la durant la seva visita a l'estand de l'exèrcit. Un d'ells, el que va tenir la breu conversa amb Colau, és Luis Castuera, qui va ser coronel de l'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials (AGBS) de Talarn fins el desembre de 2013.

Castuera, amb arrels familiars a Tremp, ha experimentat en primera persona el rebombori mediàtic que ha aixecat un conflicte que el mateix coronel ha volgut desdramatitzar. L'endemà mateix de la trobada amb Colau, Castuera era entrevistat per un equip del programa "Espejo Público" d'Antena 3, on va treure ferro a l'assumpte per assegurar que la conversa que va mantenir amb l'alcaldessa de Barcelona va ser "amable" i cordial.

Cal recordar que l'Ajuntament de Barcelona va aprovar en el seu darrer ple una declaració institucional en què defensava que el Saló se celebrés sense la presència de militars per afavorir els espais educatius lliures d'armes.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació