Dimarts, 23 d'abril de 2024

Pep Fillat, nou responsable del Departament de Patrimoni Històric Cultural de la FEDAS

L'objectiu de l'agrupació serà difondre i conscienciar en la defensa activa del patrimoni subaquàtic

Jordi Ubach 10 de març de 2016 a les 12:36

Pep Fillat i el seu equip durant la presentació. Foto: Pep Fillat


El trempolí Pep Fillat s'ha convertit aquest cap de setmana en nou responsable del Departament de Patrimoni Històric Cultural Subaquàtic de la Federació Espanyola d'Activitats Subaquàtiques (FEDAS). Aquest grup neix amb l'objectiu de difondre i conscienciar en la defensa activa del patrimoni subaquàtic en tot el territori espanyol, recollint informació i difonent tot el treball de la Federació. L'altre gran objectiu és la recopilació i creació d'un gran arxiu històric des dels inicis de la FEDAS, el 2 de març de de 1967, ja que properament se celebraran els 50 anys de la seva creació.

Fillat va donar a conèixer el seu equip de treball a la seu del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, a Barcelona. Alguns dels membres del departament pertanyen a col·lectius de grups d'arqueòlegs, historiadors, professionals i estudiants de tot el Territori Nacional, com GEMOSCLERA de Madrid, la HDSES de Llafranc i la SIAS (Balears). Un dels pròxims projectes serà al Pallars, concretament a Montcortès, on ja s'hi estan fent estudis científics de canvi climàtic amb el CSIC.
 

Pep Fillat i el seu equip durant la presentació. Foto: Pep Fillat


L'especialitat de Pep Fillat, que també és vicepresident de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques, és la de trobar restes arqueològiques i patrimonials sota l'aigua.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació