17 d'abril de 2024

​Compromís per Tremp reclama a la Generalitat la millora de Comiols

Víctor Orrit ha presentat una moció on demana liquidar el deute del Govern amb el municipi

ACN 25 de febrer de 2016 a les 09:13

Orrit, amb dos membres de CxT, aquest dimecres. Foto: ACN


El grup municipal Compromís per Tremp ha entrat una moció a l'Ajuntament de Tremp per debatre en el proper ple ordinari amb una sèrie de partides pressupostàries que haurien d'incloure el futur pressupost del Govern de la Generalitat. Víctor Orrit, portaveu del grup, ha dit que com a mínim els pressupostos haurien d'incloure una partida per la millora de l'accessibilitat al Pallars a través del port de Comiols i un pla d'accessibilitat als nuclis habitats.

La moció també reivindica la liquidació del deute de la Generalitat als diferents municipis que en el cas de Tremp és d'1,6 milions d'euros. L'ampliació i millora dels regadius de la Conca de Tremp és una vella reivindicació que Compromís per Tremp ha inclòs també en la moció, que es farà extensible a la resta d'ajuntaments del Pallars Jussà per la seva aprovació i al Consell Comarcal.

Orrit ha explicat que la moció conté moltes problemàtiques comunes amb la comarca veïna, el Pallars Sobirà, i per aquest motiu es farà extensible també als ajuntaments i consells d'aquesta zona. La formulació del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya, recuperar la participació del Departament d'Ensenyament en les escoles municipals de música i implementar el Pla d'equipaments culturals de Catalunya per a la Lira de Tremp són temes que els propers pressupostos haurien d'incloure, segons Orrit.

L'exalcalde de Tremp ha explicat que la moció s'ha redactat "a la vista dels molts dèficits que arrossega el municipi de Tremp i comarca" i ha afegit que per això creu "imprescindible" que el futur pressupost del Govern de la Generalitat consigni partides pressupostàries suficients i dignes per resoldre les mancances del Pallars.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació