Dijous, 18 d'abril de 2024

Tots els terratrèmols del món, en temps real, al teu mòbil

Una nova aplicació permet seguir els terratrèmols al món en temps real i filtrar-los per regions i magnituds

Redacció 20 de febrer de 2016 a les 13:53

Captura de pantalla de l'APP. Foto: Sismocat


L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha creat una nova aplicació gratuïta per a conèixer, en temps real, els terratrèmols que es produeixen al món. L’app està disponible per a telèfons mòbils i tauletes amb sistemes iOS i Android.

A través d'aquesta eina, el Servei Sismològic de Catalunya de l’ICGC informa de manera automàtica dels sismes que es produeixen al territori català i a les zones properes. A més, el Centre Sismològic Euromediterrani proveeix també en temps real, les dades dels terratrèmols més significatius d’arreu del món. 

La primera versió d’aquesta aplicació ofereix la llista dels terratrèmols registrats, l’hora en la qual s’han produït, la seva geolocalització i la distància dels epicentres, un mapa interactiu amb la representació d’aquests epicentres, un filtre per regions i per magnituds, així com la possibilitat de rebre avisos dels darrers sismes.

El desenvolupament del Sismocat s’emmarca en l’esforç de l’ICGC per a posar a l’abast de la ciutadania eines cartogràfiques i sismològiques innovadores aprofitant les noves tecnologies.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació