Dimecres, 24 d'abril de 2024

Maridatges amb Castell d'Encús i el Vinyer guanyen el «Música de vi»

La Biblioteca Maria Barbal de Tremp entrega els premis de la 2a edició del concurs

Redacció 19 de febrer de 2016 a les 09:29

L'acte va tenir lloc a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp. Foto: Biblioteca


Aquest dijous s’ha lliurat el premi de la segona edició del concurs "Música de vi", organitzat per la Biblioteca Maria Barbal de Tremp dins el cicle Biblioteques amb DO. El concurs té per objecte difondre la cultura del vi a través de les diferents expressions culturals tot donant a conèixer els vins elaborats a la comarca del Pallars Jussà fomentant l’implicació dels cellers i la participació popular.

El maridatge guanyador ha estat pel vi Ekam 2014 del Celler Castell d’Encús amb la peça musical Struggle for pleasure, de Wim Memters, proposat per M. Mar H. Teruel. Es tracta d’una peça musical del 1983 i utilitzada per l’operadora de telefonia belga Proximus i el marida per l’elegància progressiva, amb un inici suau, delicat i harmoniós, seguit d’una trama intensa amb multitud de detalls. 

La proposta finalista és per la cançó Valerie, d’Amy Winehouse, maridada amb el vi Turritela negre del celler El Vinyer, una proposta de Pere Aguilar que marida un vi jove amb una creació fresca i amb notes negres. En total, hi han participat set cellers de la comarca: Castell d’Encús, Celler Mas Garcia Muret, Celler Miquel Roca, El Vinyer, Sauvella, Terrer de Pallars i Vila Corona. S’han fet maridatges amb cançons de música clàssica, d’opera, jazz, cançons de rock, rock català, o electrónica.

L’edat dels participants va des del 18 anys fins els 70 i han arribat propostes d’arreu del Pallars Jussà, la província de Lleida i Barcelona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació