Dimecres, 24 d'abril de 2024

​La Pobla de Segur estrena divendres una ludoteca municipal

La nova ludoteca "Aixaldes" obrirà de dilluns a divendres de 17:30h a 19:30h

Redacció 10 de febrer de 2016 a les 10:49

Un supermercat "simbòlic" a la ludoteca. Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


La Pobla de Segur inaugurarà aquest proper divendres, a les 17:30h, la Ludoteca Municipal Aixaldes, un nou espai que pretén facilitar i garantir estones de joc, amb un aval pedagògic, a les famílies i amb assessorament de personal degudament titulat. També es faran unes jornades de portes obertes el dilluns 15, dimarts 16 i dimecres 17 de febrer de 17:30h a 19:30h, per tal de donar a conèixer en detall l'equipament, el funcionament i l'equip professional.
 
La ludoteca "Aixaldes" –paraula pallaresa que significa espurna de foc- és un servei públic municipal de lleure infantil en què el joc lliure és l'eix vertebrador de l'activitat i l'infant el principal protagonista. Està situada al carrer Ceferí Rocafort, s/n, de la Pobla de Segur. Té una sala de jocs de 136 metres quadrats dividida en diferents ambients: espai tou, espai de joc simbòlic, espai de jocs de construcció, encaixos i trencaclosques, espai de jocs de taula i espai de taller creatiu.

A banda de complir la normativa d'accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, la ludoteca també ha inclòs el sistema de comunicació mitjançant pictogrames, que ajuda a complementar el llenguatge oral als infants que, per si sol, no els és suficient per establir una comunicació efectiva amb l'entorn. 
 

Interior de la nova ludoteca. Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


Un dels objectius de la ludoteca és facilitar i garantir estones de joc, amb un aval pedagògic, a les famílies i amb l'assessorament de personal degudament titulat. Els destinataris són les nenes i nens de 0 a 12 anys. Les i els menors de 4 anys els haurà d'acompanyar una/un adult responsable durant tot el temps d'estada a la ludoteca.

L'horari de la ludoteca serà de dilluns a divendres de 17:30h a 19:30h i està distribuït en franges horàries per trams d'edat: de 0-4 anys, de 5-8 anys i de 9-12 anys.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació