Divendres, 19 d'abril de 2024

El sector hoteler d'Espot organitza sortides nocturnes amb raquetes

"Raquenitza't" és el nou producte de l'Associació d'Allotjaments Turístics d'Espot | Les excursions es fan al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Redacció 15 de gener de 2016 a les 08:53

Ja és possible fer sortides nocturnes amb raquetes de neu. Foto: Raquenitza't


L'Associació d'Allotjaments Turístics d'Espot (AATE) ha organitzat per primer cop un seguit d'excursions guiades nocturnes amb raquetes de neu al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en les que es promourà l'observació dels estels i la natura de l'únic Parc Nacional existent a Catalunya.

L'objectiu de la iniciativa, que rep el nom de "Raquenitza't" és, segons els organitzadors, el de donar a conèixer una nova visió d'una zona privilegiada amb un ecosistema d'alta muntanya atlàntica que mostra un gran nombre de llacs, boscos de coníferes i prats alpins.

El Parc Nacional d'Aigüestortes, que acaba de complir el seu 60è aniversari, es caracteritza pels seus 200 llacs, més de 1.500 espècies vegetals i una fauna emblemàtica diferent a la resta del Pirineu. A banda del seu encant natural, l'AATE també defensa l'espectacularitat de les sortides nocturnes per "la visibilitat dels cossos celestes en el cel nocturn, afectada per la contaminació lumínica de la llum artificial".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació