Divendres, 19 d'abril de 2024

Les dificultats dels estudiants universitaris del Pallars

Redacció 7 de gener de 2016 a les 10:45

Un autocar de l'Alsina Graells aturat a Sort. Foto: ACN


Un total de 80 euros i 11 hores de trajecte. Aquest és el preu que s'ha de pagar per anar i tornar amb autobús entre Barcelona-Esterri d'Àneu. Els números parlen per sí sols. La realitat força als joves del Pallars a quedar-se a la gran ciutat, i a abandonar progressivament la nostra terra. 

Cal analitzar la situació. Pel que fa al temps que es tarda, tot i que som poca gent i vivim molt lluny, el fet que hi hagués viatges directes o semi-directes milloraria les circumstàncies. Sense les parades constants que fa el cotxe de línia es tardaria, com a mínim, una hora menys. Per altra banda, crec que els preus haurien de ser més baixos. Però aquest escrit no té com a objectiu criticar res ni ningú, sinó informar sobre la situació que vivim els universitaris i les conseqüències del despoblament del Pallars. Precisament un dels problemes de les nostres comarques és que cada cop hi ha menys gent, i per tant menys botigues, menys vida, menys moviment, menys serveis, etc. Tots tenim clar que això és negatiu, i a més ens afecta de forma directa! Per això, considero que s'han de prendre mesures per canviar aquesta situació, tot i que sóc plenament conscient que és molt difícil reactivar la comarca. 

És molt fàcil criticar el que no ens agrada i molt difícil canviar el que va malament. Cert. Però, jo, com a estudiant, és el màxim que puc fer. I crec que és millor fer això que no fer res. A part, és bo que es conegui aquesta realitat, potser hi ha gent que no és conscient que això està passant.

Miquel Font Navarri

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació