Divendres, 19 d'abril de 2024

Tremp traslladarà el mercat setmanal per reactivar el centre històric

L'oposició critica les modificacions i els sous de dos tinents d'alcalde | Una vuitantena de veïns participen en una sessió informativa a l’ajuntament

Jordi Ubach 17 de desembre de 2015 a les 14:01

Vista aèria del centre històric de la capital del Pallars Jussà. Foto: Ajuntament de Tremp


L'Ajuntament de Tremp ha presentat un seguit de propostes adreçades a reactivar la vida comercial i la imatge del centre històric de la ciutat. La més destacada és el canvi d'ubicació del mercat setmanal dels dilluns, que deixaria la plaça Catalunya i els carrers adjacents a partir de l'1 de gener per passar a ocupar el carrer Lleida, la plaça del Mercat, el carrer Mercadal i el passeig pare Manyanet. El consistori busca amb aquest canvi acostar les parades al centre històric per "reforçar la funció de reclam comercial del mercat al nucli urbà".

A banda de la ubicació, també se'n vol modificar el seu funcionament amb la creació d'un espai destinat a productes més estacionals i amb característiques diferenciades. Amb aquesta diferenciació, l'ajuntament vol promoure la venda de productes de qualitat i exclusius d'aquesta zona fent del mercat setmanal de Tremp "un espai amb més personalitat i atractiu per als visitants". Les propostes s'han presentat aquest dimecres al vespre en una sessió informativa convocada a la sala de plens de l'ajuntament i a la qual hi han assistit una vuitantena de veïns i veïnes de les zones afectades.

Durant la sessió també s'ha anunciat una segona actuació que consisteix en "peatonalitzar" els carrers del nucli antic on, a banda de limitar l'accés amb vehicle només a veïns i comerciants, es convertirien totes les places d'aparcament que envolten el nucli històric en aparcament comercial de temps limitat a una hora i mitja o dues hores. La idea, popularitzar l'accés a les botigues, atreure compradors i convidar-los a consumir al comerç local de la ciutat. L'equip de govern també ha anunciat que està treballant en el sanejament d'immobles del casc antic en estat ruïnós que comportin un risc per les persones, a partir de la línia del projecte Pla de Barris.
 

La sessió informativa va tenir lloc a la sala de plens. Foto: Ajuntament de Tremp


L'alcalde, Joan Ubach, i els regidors de Promoció Local i Via Pública, Anna Ritz i Antoni Flores, s'han mostrat satisfets de la participació dels veïns i veïnes i s'han compromès a treballar perquè la posada en funcionament d'aquestes actuacions sigui integradora i tingui en compte les aportacions de tothom. Aquesta setmana s'habilitarà una bústia al vestíbul de l'ajuntament perquè qui ho desitgi, pugui dir la seva, a més dels canals habituals de comunicació que estan a l'abast de tota la ciutadania.

L'oposició critica el canvi de situació del mercat i els sous

Compromís per Tremp ha mostrat la seva disconformitat amb la proposta de l'equip de govern de canviar d'ubicació el mercat setmanal. El partit a l'oposició comparteix la intenció de millorar el nucli antic i d'impulsar-hi el comerç però creu que el mercat actual "funciona bé" i "ocupa un espai cèntric i adequat per a venedors i compradors". A més, Compromís per Tremp considera que abans d'aprovar-se el canvi, que considera una "acció de maquillatge", no s'ha parlat amb les persones implicades. 

Compromís per Tremp també ha criticat l'augment dels sous al pressupost del 2016, en concret els de la segona i el quart tinent d'alcalde. El cost d'aquests dos sous és de 53.277,73 euros, "el doble que a la legislatura anterior" on hi havia un sou de 27.000 euros/any.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació