Dissabte, 20 d'abril de 2024

En defensa dels taxistes del Pirineu

Redacció 3 de desembre de 2015 a les 16:57

Cua de taxis a la ciutat de Barcelona. Foto: ACN


Fins allà on m'arriba la memòria tinc presents els Taxis de Línia que sempre han existit a les principals localitats del Pirineu. Vehicles que sovint surten d'algun bar o cafeteria cèntrics de les nostres viles, fins i tot en hores intempestives, per tal de portar els nostres veïns tant a Lleida com a Barcelona. Bé sigui per visites mèdiques, universitats, aeroport, o altres motius, en tots els casos es tracta d'usuaris que no es poden desplaçar en vehicle particular i que el transport públic no els cobreix la necessitat, per tema d'horaris o simplement perquè el transport públic des del seu nucli o és gairebé inexistent o es pot convertir en una autèntica odissea. En aquestes contrades no tenim servei de tren, ni tant sols unes bones comunicacions, l'única excepció és un servei d'autobusos feixuc que no sempre s'adequa a les nostres demandes.

Com a resultat de la monumental crisi econòmica i l'aparició de taxistes pirates a la nostra capital, els taxistes de la ciutat comtal veuen els del Pirineu com una amenaça per la seva subsistència i han rebuscat a les lleis una fórmula per tal que no puguin exercir la seva tasca a l'hora de retornar els pirinencs cap a la muntanya però sí baixar-los a la capital.

El problema el tenim amb que amb la legislació actual aquests taxistes no poden recollir legalment aquests usuaris fora del Pirineu, per tant un cop han acabat el tractament sanitari, o el motiu del seu desplaçament, no podrien tornar al Pirineu amb el mateix taxi que els ha baixat. Els taxistes de Barcelona ho veuen com una competència deslleial i com si els taxistes del Pirineu els hi robessin clients, molt lluny de la realitat, ja que cap d'aquets usuaris estaria disposat a agafar un taxi de Barcelona, que els podria suposar pagar més de 300 euros per tornar al poble, però amb la llei a la mà tenen raó.

La situació és preocupant ja que les línies vermelles de l'agressió i l'amenaça ja s'han creuat per part dels treballadors del taxi de Barcelona. Per tant el més lògic seria demanar una reforma de l'actual llei que no empara els nostres taxistes, que tot i pagar religiosament els seus impostos i actuar de forma lleial envers els treballadors barcelonins, estan prestant un gran servei a la nostra ciutadania. Per solucionar aquesta problemàtica cal que el Parlament de Catalunya i el govern de la Generalitat reconegui aquest tipus de transport, i li procuri una legislació que doni cobertura a aquest col·lectiu, legislació crec que totalment justificada degut a la peculiaritat del transport al nostre territori.

Si això no s'aconsegueix una altra figura exclusiva del nostre món desapareixerà també.

Xavier Munt Santacruz
Regidor d'ERC a l'Ajuntament de la Seu d’Urgell

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació