Dissabte, 20 d'abril de 2024

Una exposició repassa la història de l'AGBS i la seva relació amb Talarn

"Talarn i el campament, una història compartida" es podrà visitar fins dissabte a l'acadèmia

Redacció 23 d'octubre de 2015 a les 10:03

Autoritats durant la inauguració. Foto: Subdelegació del Govern


Ja es pot visitar a l'Aula Magna de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) l'exposició Talarn i el campament, una història compartida, organitzada per l'acadèmia i l'Ajuntament de Talarn. Es tracta d'una exposició que repassa els primers anys (1956-1960) de la construcció del campament militar Capità General Martín Alonso que, amb el pas dels anys, va donar pas a l'AGBS.

Consta de tres parts en la que es mostren un centenar de fotografies amb texts explicatius del procés de construcció del campament, una exposició de material militar de l'època com ara tendes de campanya o sistemes de telecomunicacions i un audiovisual explicatiu. Es podrà visitar només aquest divendres i dissabte, de 18h a 20h, a l'Edifici d'Aules.
 

L'exposició està situada a l'Edifici d'Aules. Foto: Subdelegació del Govern


L'acte, celebrat aquest dijous a la tarda a la Sala Magna de l'Acadèmia, ha comptat amb l'assistència de diferents autoritats com el director de l'AGBS, José Andrés Luján; l'alcalde de Talarn, Lluís Oliva; la subdelegada del Govern a Lleida, Imma Manso; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda; així com d'altres autoritats locals i provincials i comandaments militars.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació