Divendres, 19 d'abril de 2024

FGC manté la inversió a Skipallars pel 2016

La companyia anuncia noves inversions a la carretera de Port Ainé | FGC trasllada dos proves competitives de La Molina a Espot i Port Ainé | Només el 14% dels clients de Skipallars són lleidatans

Jordi Ubach 23 d'octubre de 2015 a les 09:52

La comissió assessora es va celebrar dimecres a Espot. Foto: Skipallars


El president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), companyia propietària de les estacions d'esquí de Skipallars, Enric Ticó, ha participat aquest dimecres a la Comissió Assessora del Pallars per fer el seguiment dels objectius fixats així com consensuar amb els seus membres les estratègies a seguir de cara als propers mesos. Ticó ha anunciat la inversió d'1 milió d'euros a les estacions d'Espot i Port Ainé per l'exercici 2016, la mateixa xifra que FGC ha destinat a les estacions pallareses aquest 2015.

També s'ha fet pública per l'any vinent la inversió de 500.000 euros destinats íntegrament al manteniment de la carretera de Port Ainé. Ticó ha assegurat que la reparació de la carretera necessita una inversió total d'uns 12 MEUR, un manteniment que, segons ha explicat, "anirem executant any a any i segons els ritmes d'obra que ens marca l'Institut Geològic de Catalunya". Cal recordar que la carretera està actualment tancada per obres.

La reunió també ha servit per anunciar algunes de les novetats de la temporada d'hivern 2015/2016, que es presentarà properament a Barcelona. Entre elles, destaca el trasllat de dos proves competitives de l'estació de La Molina a les estacions pallareses, una d'elles a Espot i l'altra a Port Ainé, així com la realització de diferents trobades gastronòmiques amb productes del Pallars per tal de potenciar l'après-ski

La Comissió Assessora del Pallars es va crear l'any 2012, impulsada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i està formada per alcaldes, hotelers, restauradors i diferents ens turístics de la comarca del Pallars, així com representants de les estacions d'Espot i Port Ainé.

Noves webs, més funcionals
 
El president de FGC també ha anunciat la renovació de les pàgines web de les estacions d'esquí. Un dels objectis que persegueix la companyia és que la gent compri els forfets des de la web per tal d'evitar cues a les estacions. A més, les noves pàgines web inclouran un mapa 3D que permetrà esquiar virtualment per les pistes de cadascuna de les estacions.

Procedència dels clients

FGC ha detallat la procedència dels visitants de les estacions pallareses. Així, el principal gruix de clients de Skipallars, el 58%, provenen de la demarcació de Barcelona; el 18% són espanyols; el 6% de València i el 4% de Tarragona. Destaca que només el 14% dels esquiadors són lleidatans.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació