16 d'abril de 2024

Marc i Martina, els noms més posats a Catalunya el 2014

Arnau i Jana, els noms més posats a l'Alt Pirineu i Aran

Redacció 20 d'octubre de 2015 a les 09:13

Marc i Martina continuen sent els noms més posats. Foto: Anna Mayor


Els noms de Marc i Martina van ser els més freqüents entre els nounats el 2014 a Catalunya, seguits de Júlia, Àlex, Laia i Pol, segons dades de l'Idescat publicades aquest dilluns. En àmbits territorials, Marc va ser majoritari en totes les demarcacions menys a l'Alt Pirineu i Aran, on s'emporten la palma els Arnaus i els Pols. Mentre que Martina lidera a les comarques metropolitanes i del Camp de Tarragona; Júlia a les Comarques Gironines, Ponent i el Penedès; Carla a les Terres de l'Ebre; Arlet a les Comarques Centrals, i Jana a l'Alt Pirineu i l'Aran.

A nivell de Catalunya, el nom de Marc va seguit pels d'Àlex, Pol, Èric i Martí, mentre que al de Martina el segueixen els de Júlia, Laia, Maria i Paula. La informació sobre els noms dels nadons l'ha recollida l'Idescat a partir de les dades de naixements en el moment de la inscripció d'un naixement en el Registre Civil.

Els noms dels nadons contrasten amb els noms més freqüents de la població catalana. Una enquesta publicada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicada el mes de maig constatava que els noms d'homes més freqüents són José, Antonio i Francisco, mentre que entre les dones són Maria, Montserrat i María del Carmen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació