Licors Portet obté un nou èxit al Concurs Mundial de Brussel·les

La licorera de la Pobla de Segur guanya dos noves medalles al concurs de licors i espirituosos més important del món

per Redacció, 15 d'octubre de 2015 a les 16:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Concurs Mundial de Brussel·les s'ha celebrat a la Xina. Foto: CMB


Licors Portet, la fàbrica de licors de la Pobla de Segur, fundada l'any 1883, ha obtingut un nou èxit al prestigiós Concurs Mundial de Brussel·les, guanyant una medalla d'Or i una de Plata. Aquest certamen reuneix el seu jurat cada any en un país diferent. Enguany, la reunió dels experts que han tastat i avaluat els 1.400 licors i espirituosos presentats, s'ha fet a Guiyang, a la Xina.


La Ratafia dels Raiers Reserva, que va estrenar el seu palmarès amb una medalla al Concurs de Brussel·les l'any 2011, ha obtingut aquest any una medalla de Plata. Aquesta distinció la posa al capdavant de totes les ratafies que s'elaboren a Catalunya, amb un total de 5 Medalles en 5 concursos internacionals. Un dels secrets d'aquesta ratafia és el fet d'incorporar holandes de vi, envellides en bótes de roure al celler de la fàbrica, des de fa més de 60 anys. 

Per la seva elaboració s'ha utilitzat macerats de nous moscades, de nous verdes de casa Graus d'Aransís de la comarca del Pallars Jussà i, també, destil·lats de 21 plantes aromàtiques del Parc de les Olors de Claverol, també de la comarca, juntament amb uns tocs d'espècies, de pell de taronja natural i amarga i de cafè. El seu repòs durant un període de 21 llunes en la tranquil·litat de les bótes del celler el fa un elixir molt rodó, extraordinàriament agradable i suau, tot i la seva graduació de 29% vol. d'alcohol. 


D'altra banda, l'Anís Sanromà, elaborat a la fàbrica de la Pobla de Segur sota el mestratge i la formulació d'en Joan Sanromà Badia, fill d'una nissaga de mestres licoristes de Valls (Alt Camp) ha estat distingit amb una medalla d'Or. Aquest anís és el resultat de la destil·lació en l'alambí al bany maria de plantes seleccionades, provinents de cultiu ecològic.

El propietari de Licors Portet, Àngel Portet, ha manifestat la seva satisfacció pel resultat. Portet ha assegurat que "guanyar una medalla d'Or a Brussel·les fa quatre anys va representar un canvi en el posicionament i en la imatge de la nostra petita empresa familiar i artesanal. Repetir aquest any 2015, amb dues medalles referma la nostra aposta per la qualitat i la tradició". 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació