Dijous, 25 d'abril de 2024

Una pallaresa, co-cap de colla dels Xiquets de Copenhaguen

Natàlia Quero, de Tremp, forma part de la colla castellera, que avui compleix un any des de la seva estrena

Jordi Ubach 11 d'octubre de 2015 a les 10:04

Natàlia Quero, segona per la dreta de la fila inferior. Foto: Xiquets de Copenhaguen


El Pallars no és territori casteller. Tot i la llarga tradició arreu de Catalunya, a les comarques pallareses no existeix cap colla que fomenti al territori aquesta activitat tan arrelada en el conjunt del país. Això, però, no ha estat un impediment per la Natàlia Quero, una pallaresa nascuda a Tremp que actualment resideix a Copenhaguen (Dinamarca), i que forma part dels Xiquets de Copenhaguen.

Ella és la co-cap de colla, i el seu objectiu, com el de la major part de les formacions creades els últims anys als diferents països d'Europa, és arrelar en una cultura diferent, alçar les seves primeres construccions senceres i valorar la viabilitat a l'hora d'atacar castells de sis pisos. No ho tenen gens fàcil, ja que segons explica Quero en un article al diari Ara, a Copenhaguen no hi ha la facilitat d'acollir catalans com en altres destinacions més turístiques.
 

Quero, de negre, formant un castell en un assaig. Foto: Xiquets de Copenhaguen


La colla castellera compleix avui un any des de la seva estrena en públic. Des d'aquell 10 d'octubre de 2014, ja ha realitzat diverses actuacions a la ciutat, experimentant una progressió clara i completant estructures cada cop més sofisticades. La darrera mostra que ha realitzat la colla ha tingut lloc aquest divendres, amb una mostra castellera en la nit de la cultura "Kulturnat".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació