Dijous, 25 d'abril de 2024

​Jornada de salut mental infantil i juvenil a Tremp

Una cinquantena de professionals de la salut de l'Alt Pirineu i Aran s'han donat cita aquest dijous a Tremp

ACN 8 d'octubre de 2015 a les 12:27

Uns 50 professionals han participat a la jornada. Foto: ACN


Una cinquantena de professionals de la salut han participat avui a Tremp a la 'Jornada d'atenció primària de salut i salut mental infantil i juvenil'. Els objectius de la jornada són, d'una banda potenciar els vincles dels professionals de la salut de l'Alt Pirineu, i de l'altra abordar les possibilitats de detecció i intervenció en les situacions de maltractament i abús sexual en la infància. Susagna Nevado Gutierrez, directora dels serveis de Sant Joan de Déu Lleida a l'Alt Pirineu i l'Aran, ha explicat que al Pirineu el teixit social acull i dóna resposta més a les problemàtiques i ha afegit que quan els casos arriben als serveis de salut són més greus perquè han estat continguts pel teixit social.

Nevado també ha destacat com a punt negatiu les distàncies que moltes vegades han de fer els pacients per poder assistir a les visites dels especialistes i ha dit que aposten pels desplaçaments dels professionals i no dels pacients. Els desplaçaments que no es poden evitar són els que han de fer els casos més greus que s'han d'internar a l'hospital. Aquest fet suposa un trasbals tant pel pacient com per tota la família, segons Nevado.

La Jornada ha comptat amb una ponència sobre el maltractament i abús sexual infantil i juvenil, un debat sobre casos clínics entre els professionals i un taller sobre la protecció des de l'atenció hospitalària. Aquesta jornada, que és itinerant i se celebra anualment a les comarques del Pirineu, està organitzada conjuntament entre Sant Joan de Déu Lleida i l'Institut Català de la Salut.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació