Divendres, 19 d'abril de 2024

La tardor més gastronòmica té el corder com a protagonista

Arrenca la 3a edició de la campanya "Cuina de Fira" a la Fira Ramadera de la Pobleta

Redacció 5 d'octubre de 2015 a les 09:14

El corder és el protagonista de les fires de tardor pallareses. Foto: Ajuntament de Tremp


Per tercer any consecutiu, una trentena de restaurants i allotjaments rurals del Pallars Jussà oferiran els menús de cuina de fira, una iniciativa que té com a objectiu posar damunt la taula el millor de la gastronomia pallaresa, uns productes excel·lents que combinats amb saviesa i saber fer traslladen aquells que els tasten al Pallars més autèntic.
 
La cuina de fira es podrà tastar al Pallars Jussà durant l'època de les seves fires de tardor, que s'han iniciat aquest cap de setmana amb la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí i que acaben el 15 de novembre amb la Fira de Sant Martí de Talarn. La recuperació de menús tradicionals de l'època d'esplendor d'aquestes fires no està renyida amb la innovació que ofereixen alguns dels restaurants, que volen donar a l'oferta un toc més actual i modern.
 
Aquest any, a les diferents fires del Pallars s'organitzaran un bon nombre d'activitats relacionades amb aquest tipus de cuina i, especialment, amb la cuina de la carn de corder. Des del projecte "Al teu gust, aliments del Pallars" s'habilita un espai amb el lema "Pallars, terra de corder" on tots els visitants que ho desitgin podran recollir el seu passaport.

Per l'assistència a les activitats organitzades en les diferents fires, els participants obtenen un segell al passaport i totes aquelles persones que recorrin el territori i participin com a mínim en 3 de les activitats, optaran al sorteig d'un corder. El sorteig es farà a la Fira de Nadal de la Pobla de Segur, el 6 de desembre de 2015.
 
El Pallars Jussà és la comarca on hi ha més caps d'ovella productiva, aproximadament uns 50.000, i destaca la presència d'una raça autòctona del territori, la xisqueta. Aquesta dada ja és motiu suficient per entendre la força del corder com a marca del Pallars, però a més, el corder està estretament lligat a la nostra cultura gastronòmica: el receptari tradicional pallarès està farcit d'elaboracions amb corder en què destaca la girella com una icona i producte característic dels dos Pallars i l'Alta Ribagorça.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació