Divendres, 19 d'abril de 2024

La nova factura de la llum entra en vigor

El canvi més important serà que el preu es calcularà en funció del consum que es realitzi cada hora i podrà variar diàriament

Agències / Enric Gil 2 d'octubre de 2015 a les 10:15

Bombeta de llum. Foto: Albert Alemany.


El nou mecanisme de facturació horària es posa en marxa avui per als usuaris acollits al Preu Voluntari al Petit Consumidor (PVPC), que són la majoria, després d'un període de gràcia de tres mesos donat pel Ministeri d'Indústria a les elèctriques per a la seva implantació. El canvi més important serà que la factura es calcularà en funció del consum que es realitzi cada hora i del preu que marqui en aquell moment el mercat majorista de l'electricitat.

El nou sistema, que ha comportat la instal·lació d'un comptador digital, recollirà informació sobre quines hores hi ha més demanda d'electricitat i, en funció d'això, variarà el preu, que es podrà consultar el dia abans al web de Red Eléctrica a partir de les 20:15 hores. Per norma general, però, el mercat majorista marcarà preus més baixos en les hores en què hi ha menys demanda - a la nit a partir de les 00:00 hores i fins al migdia- i més alts quan el consum és elevat -tarda i nit fins a les 23:00 hores-.

El govern espanyol ha donat, des de finals de juny, un termini de tres mesos a les elèctriques que finalitza avui, perquè s'adaptin al sistema, tot i que tindran temps fins a finals del 2018 per substituir la totalitat dels comptadors convencionals per digitals. El Govern pretén que el canvi doni a les elèctriques l'oportunitat de guanyar quota de mercat a través d'ofertes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació