Dissabte, 20 d'abril de 2024

Uns desconeguts arrenquen l'estelada de la rotonda de Tremp

L'estelada del local d'ERC, que també ha desaparegut, ha estat cremada a la rambla, segons un testimoni | També han desaparegut les pancartes electorals de Junts pel Sí i la CUP

Jordi Ubach 27 de setembre de 2015 a les 09:06

Els joves calant foc a l'estelada a la rambla de Tremp. Foto: Pallars Digital


Vandalisme sense precedents aquesta matinada a Tremp. Uns desconeguts han arrencat l'estelada instal·lada fa unes setmanes a la rotonda d'entrada a la ciutat, a la Plaça dels Països Catalans. Segons alguns testimonis dels fets, tres persones encaputxades han sostret la bandera cap a les 2:50h de la matinada, i tot i que no els han vist cometent el furt, sí que han observat com s'escapaven. Dos d'ells han fugit Avinguda Espanya amunt direcció al passeig del Vall. El tercer ho ha fet per la rambla Doctor Pearson, sense que ningú els hagi pogut identificar.

L'estelada, instal·lada conjuntament entre el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Ajuntament de Tremp, va ser instal·lada fa 18 dies, el passat 9 de setembre, a 48 hores de la Diada Nacional de Catalunya i a les portes de l'inici de la campanya electoral. L'Ajuntament de Tremp ha denunciat els fets davant els Mossos d'Esquadra i poques hores després ha restituït l'estelada per una de nova
 
Calen foc a l'estelada d'ERC

També aquesta nit, a la rambla Doctor Pearson, un grup de joves ha calat foc a l'estelada que penjava de la façana del local d'ERC a la ciutat, situat a la mateixa rambla. Segons ha explicat a Pallars Digital un testimoni directe de l'atac, l'estelada ha estat cremada per un grup de persones després que un d'ells l'arrenqués. El mateix testimoni parla d'un noi jove, d'entre 20 i 30 anys, de pell blanca i amb barba. Segons assegura, "es va enfilar al balcó amb el propòsit d'arrencar el cartell metàl·lic de les JERC, però al no aconseguir-ho, va decidir despenjar l'estelada". Un cop sostreta, assegura, els joves van cremar l'estelada mentre marxaven "ràpidament" rambla amunt. ERC també ha denunciat el robatori de l'estelada, que ja ha estat restituïda, als Mossos d'Esquadra.

Desapareixen les pancartes electorals de Junts pel Sí i la CUP

Però no només s'han furtat dos estelades. Segons membres de CDC, ERC i de la CUP, aquesta matinada també s'han arrencat les pancartes electorals de Junts pel Sí i la CUP que hi havia repartides per tota la ciutat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació