Dijous, 25 d'abril de 2024
eleccions 27-s

Ordeig: «Cal aturar el retrocés històric que viuen els pobles de muntanya»

El cap de llista del PSC a Lleida va mostrar ahir a Tremp la seva disposició a dinamitzar el Pirineu | Víctor Orrit carrega contra el procés

Jordi Ubach 24 de setembre de 2015 a les 09:54

Ordeig i Orrit durant l'acte de campanya a la sala d'actes de l'ajuntament. Foto: Jordi Ubach


El candidat del PSC per Lleida a les eleccions del 27-S, Òscar Ordeig, ha visitat Tremp aquest dimecres en un acte de campanya electoral, acompanyat per l'exalcalde de Tremp i cap de l'oposició a l'ajuntament, Víctor Orrit. Ordeig ha mostrat la seva disposició a dinamitzar el Pirineu i aturar el retrocés "històric" que considera que han viscut els pobles de muntanya els darrers anys per culpa "de la crisi i d'un govern que no s'ha preocupat dels pobles del Pirineu".

"Cal posar la veu d'alarma per recuperar com sigui les ajudes en la millora de camins, i Tremp i el Pallars en són un bon exemple, ja que és necessari que les carreteres arribin als nuclis i se'n faci manteniment", ha assegurat Ordeig durant el seu míting a la sala d'actes de l'Ajuntament de Tremp, en el qual hi han assistit unes 50 persones. 

Per Ordeig, les comarques de muntanya es troben en una "situació d'emergència" que pateixen "d'envelliment, empobriment i despoblació". Per revertir aquesta situació aposta per un pla de xoc que ha de venir acompanyat d'inversions. Ordeig ha explicat que el Govern de la Generalitat ha reduït la inversió al Pirineu en un 80% els darrers anys, una xifra que evidencia "la poca preocupació" per aquest territori.

Orrit carrega contra el procés

Durant l'acte també ha intervingut l'exalcalde de Tremp, que s'ha mostrat molt crític amb el procés independentista que viu el país. Orrit, visiblement enfadat, ha dit que la bandera catalana "no té cap estrella ni és d'origen cubà", en referència a l'estelada independentista. "Les estrelles, per Nadal, però no per jugar amb les coses serioses", ha reblat. Orrit, que també ha criticat Artur Mas, ha finalitzat contundent el seu discurs: "què c... se'ns hi ha perdut a Ítaca?".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació