Dijous, 25 d'abril de 2024

El Pallars Sobirà recicla el 80% dels residus amb la recollida porta per porta

L'orgànica ha passat del 3% al 37% i la recollida d'envasos s'ha multiplicat per 4

ACN 11 d'agost de 2015 a les 16:32

Recollida de cartró i plàstics. Foto: Adrià Costa


Seguint amb la campanya de sensibilització de la recollida selectiva porta a porta, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha fet arribar una carta a tots veïns de la comarca en la qual se'ls explica els resultats d'aquesta iniciativa. Abans del porta a porta es recollia selectivament el 30% dels residus generats i es portaven a l'abocador de Fígols (Tremp) el 70%. Amb el nou model s'ha aconseguit capgirar aquests resultats i passar a un 80% de reciclatge i portar a l'abocador el 20% restant. L'orgànica ha passat del 3% al 37% i la recollida d'envasos s'ha multiplicat quasi per 4, passant del 3% al 15%. De l'orgànica se'n fa compost que es pot aplicar a la jardineria municipal i a l'agricultura.

El que no s'ha aconseguit és tenir els carrers més nets i endreçats donat que molts establiments turístics com bars i restaurants han optat per deixar els contenidors al carrer quan d'un bon començament els havien de tenir dins del recinte. Aquest punt negatiu fa que es continuïn veient nuclis de contenidors als carrers.

Amb els municipis del Pallars, ja són 124 el total de municipis de tot Catalunya que realitzen el porta a porta, obtenint els majors índex de recollida selectiva de tot el país.

En l'escrit, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, anima a tots els segons residents a adaptar-se al nou sistema i els recorda que en cas d'emergència puntual poden anar a dipositar els residus ben separats a una de les dues deixalleries comarcals: Sort o Esterri d'Àneu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació