Divendres, 19 d'abril de 2024

Fotografia de «relleu», a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu

El museu mostra un recull de fotografies estereoscòpiques, moltes d'elles exposades per primera vegada

Aida Morales 4 d'agost de 2015 a les 10:48

Exposició sobre la fotografia de "relleu"  Foto: Ecomuseu de les Valls d'Àneu


“Fotografia en Relleu. La fogotrafia estereoscòpica a les comarques de Lleida 1895-1960” és la nova exposició que, fins el 15 de setembre, es pot veure a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Un recull, segons han informat, que mostra els canvis i evolució de la fotografia en aquesta part de Catalunya, i que reflexa nous fons fotogràfics estereoscòpics, alguns dels quals desconeguts i que s'exposen per primera vegada en públic. 

A inicis del segle XIX, la consolidació de la fotografia amateur va calar amb força a les comarques lleidetanes, sobretot a les de muntanya, molt visitades per excursionistes i fotògrafs aficionats atrets per la muntanya, el costumisme i l'etnologia. Alhora, això es combina amb les noves aficions d'una burgesia, també molt atreta pels temes culturals i polítics, el que fa que l'època es converteixi en un boom fotogràfic amb nombroses fotografies, cadascuna de les quals amb un toc personal i característic de l'autor. 

A l'exposició, doncs, s'hi plasma aquesta visió, que els fotògrafs van voler reflectir sobre plaques estereoscòpiques per poder-ho visionar en relleu amb la família o els amics. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació