Dissabte, 20 d'abril de 2024

Engega fins setembre el 1r concurs fotogràfic feminista Leo Pedrico

L'exposició es podrà veure fins l'1 de setembre a l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà

Redacció 3 d'agost de 2015 a les 12:18
Aquest 31 de juliol s'ha inaugurat a l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà l'exposició del primer concurs fotogràfic feminista Leo Pedrico. Aquesta fotògrafa lleidatana va ser, també, una destacada militant del moviment feminista i, en aquest sentit, va saber transmetre a través de la fotografia una reivindicació que la va portar a professionalitzar-se en en el camp de la fotografia. 

Segons han indicat els organitzadors de l'exposició, Pedrico va plasmar bona part de la vida política i dels canvis socioeconòmics de Lleida a través de la seva càmera, i ho va fer des de l'òptica d'una dona progressista i feminista, que va haver de plantar cara a un món poderosament masculinitzat.

La fotografia, doncs, va ser el seu llegat, amb una gran quantitat d'imatges socials que expliquen la història d'escoles, llars, espais de treball i d'oci. Per aquests motius, el Grup de Dones de Lleida - Grup Feminista de Ponent, al qual Pedrico pertanyia, ha decidit recollir les seves obres i crear el Premi Fotogràfic Feminista Leo Pedrico, amb una mostra de les seves obres, així com una imatge realitzada per les alumnes de segon de Batxillerat de l'IES Hug Roger III de Sort. 

L'exposició es podrà visitar fins l'1 de setembre de dimarts a divendres de 10.00 a 14.00 hores.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació