Dimarts, 23 d'abril de 2024
esports

Que comenci la festa del riu!

El Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa arrenca dissabte amb activitats per esportistes d'elit, aficionats i amants de riu

ACN / Redacció 17 de juliol de 2015 a les 08:48

Presentació del programa del Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa. Foto: ACN


El Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa arriba a la seva 52 edició amb un programa carregat d'activitats esportives i culturals. Des del 18 al 25 de juliol el riu i el piragüisme es converteixen en els protagonistes indiscutibles de la vida cultural de Sort i en un motor de dinamització social i econòmica. En l'edició anterior, el Ral·li va acollir un total de 539 participants i aquesta edició s'espera la participació d'una vintena de clubs, l'orígen dels quals és Catalunya, el País Basc, Galícia, tot i que en les proves populars hi participen palistes d'Alemanya, França i Suècia. En total es realitzaran una vintena d'activitats com caminades populars, concerts, teatre i competicions esportives.

Les proves esportives comencen aquest dissabte amb el Campionat d'Espanya d'Estil Lliure i el dilluns començaran les activitats més populars amb un descens popular de piragüisme entre Llavorsí i Sort i un descens turístic infantil entre Sort i Montardit. Les competicions finalitzaran amb la Copa d'Espanya de Joves Promeses el dissabte dia 25. Durant tota la setmana hi haurà actuacions musicals, caminades i teatre per complementar el Ral·li de piragüisme.

Enguany destaca també el fet que s'acompleixen 60 anys dels primers descens per la Noguera Pallaresa en piragua per part de turistes belgues i francesos, un fet que representà la descoberta del piragüisme d'aigües braves a l'estat. També fa 50 anys de l'organització dels primers Campionats d'Espanya de descens i eslàlom que es van celebrar a la Noguera Pallaresa i de la cessió, per part de l'Ajuntament de Sort a la Federació Espanyola de Piragüisme, dels terrenys per a la construcció de la Escuela Nacional de Piragüismo, actual Escola de piragüisme de Sort.
 

Dos palistes en ple descens pel Noguera Pallaresa. Foto: Ajuntament de Sort


L'Associació Esportiva Pallars és l'entitat que, conjuntament amb l'Ajuntament de Sort, dóna vida al Ral·li i s'encarrega de la direcció tècnica-esportiva de les competicions. L'AE Pallars té com a finalitat, a més de promoure l'esport, facilitar la pràctica del mateix als nens de la comarca i minimitzar les diferències socials; crear hàbits saludables i esportius i que els nens coneguin, valorin i gaudeixin del medi on viuen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació