Dijous, 25 d'abril de 2024

La vella política

Redacció 11 de juliol de 2015 a les 15:18
El passat dimecres, en la constitució del Consell Comarcal del Pallars Sobirà vam viure un episodi lamentable i molt representatiu del que significa la vella política.

El trencament de la federació nacionalista va començar a cobrar-se els seus primers cadàvers polítics. Tot feia preveure que l'elecció de Llàtzer Sibís seria impecable, la federació trencada tenia 10 consellers comarcals el que representa la majoria absoluta, una ampla majoria consellers de Convergència (CDC) i una minoria molt reduïda d'Unió (UDC). Doncs res d'això, el conseller d'UDC, Carlos Isús, va captar recolzaments ferms dins dels consellers de CDC que clarament van girar l'esquena al candidat convergent Llàtzer Sibís. Davant això, el Sr. Sibís, la vetlla de l'elecció, es veu obligat a cercar recolzaments per la votació en altres grups polítics. Finalment se signa un pacte subterrani, que encara no s'ha fet públic, on el deixeble de Duran i Lleida s'endú el poder comarcal davant un Sibís derrotat pels seus propis companys de partit.

Com a conseller comarcal exigeixo que el document sigui públic. El que seria realment transparent seria que el pacte obscur fos ratificat pels militants de CDC, potser això posaria a més d'un al seu lloc, però, al món convergent la transparència sempre els ha fet por. 

El final de la història és ben simple: si el pacte es compleix algú acomodarà el president sortint en alguna cadireta retribuïda i el Sobirà serà gestionat per un president d'UDC que té una representació ridícula dins la comarca.

Davant aquesta veritat incontestable algú hauria de donar explicacions i/o dimitir d'una forma fulminant. Però tranquils, res d'això no passarà.

Joan Cosme Fondevila Peró
Regidor d'ERC a Rialp i conseller comarcal

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació