Dissabte, 20 d'abril de 2024
esports

Llavorsí espera uns 200 participants en la primera Pallars de Ferro

La primer edició de la prova se celebrarà el proper diumenge i oferirà dos recorreguts amb més d’una vintena d’obstacles, tant naturals com artificials

Redacció 29 de juny de 2015 a les 13:27

La Pallars de Ferro s'ha presentat aquest matí a la Diputació. Foto: Diputació de Lleida


La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la primera edició de la Pallars de Ferro, una carrera d’obstacles que se celebrarà diumenge 5 de juliol a Llavorsí. L’acte ha comptat amb la participació del diputat i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; del director general de la prova, Miquel Monrabà; del director logístic i voluntariat, Jordi Segalàs, i de la responsable de comunicació i premsa, Alba Vidal.
 
La Pallars de Ferro espera al voltant de 200 participants i pretén combinar la passió per la natura i l’esport. La prova neix amb el repte d’esdevenir una de les proves esportives d’obstacles més carismàtiques del panorama nacional. A la Pallars de Ferro es combinaran elements naturals de Llavorsí amb obstacles creatius i salvatges realitzats per un equip de professionals. 
 
La prova té un caràcter popular i hi poden participar totes aquelles persones majors de 16 anys que vulguin gaudir d’un circuit divertit, simpàtic i a la vegada exigent. Es pot participar tant de manera individual com en grups de fins a 5 persones. En aquesta primera edició, el pas pel riu, les muntanyes costerudes, els prats plens de vegetació i els camins rocosos seran els elements que posaran a prova tots els participants.
 
Miquel Monrabà ha explicat que "comptarem amb una setantena de voluntaris que vetllaran perquè tot surti bé. És cert que hi ha molts obstacles, però accessibles a tots els participants". Així mateix, ha recordat que "també es pot saltar alguna de les zones preparades, encara que hi haurà una penalització en el temps final de cada participant o equip". Sabarich ha destacat que "es tracta d’una cursa innovadora que complementarà les altres proves que ja tenim consolidades al Pallars i al Pirineu. Ens servirà com a eina de promoció econòmica i reclam turístic".
 
La Pallars de Ferro es presenta com una cursa amb dos tipus de recorreguts i més d’una vintena d’obstacles. El primer recorregut, anomenat Buscallada, oferirà 18 obstacles realitzats amb aigua, fusta, palla, corda, fang i altres estructures. El segon, que porta per nom Encamada, presenta 26 obstacles realitzats amb corda, fusta i electricitat, que s’hauran de combinar amb força, constància i resistència. Hi haurà avituallaments a l’estil pallarès als dos recorreguts, i després de la prova els participants disposaran de dutxes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació