Divendres, 19 d'abril de 2024

Tremp acull la inauguració d'una nova edició de l'exposició «La Veu de la Terra»

La Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp dóna el tret de sortida a aquesta nova mostra itinerant

Redacció 27 de juny de 2015 a les 11:33

L'acte inaugural ha tingut lloc aquest divendres. Foto: Biblioteca Maria Barbal


Sota la denominació genèrica 'La Veu de la Terra' es va posar en marxa, fa dos anys, una iniciativa que té per objectiu recordar els grans noms de les lletres de les nostres comarques i, de passada, posar de relleu la importància i la projecció d’altres veus sovint encara no prou conegudes pel gran públic.

L’exposició mostra la trajectòria de quinze autors de les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. Els escriptors i escriptores s’han seleccionat entre una llarga llista d’autors vinculats a les tres comarques de muntanya, tenint en compte la qualitat, la singularitat de la seva obra i el seu arrelament al territori.

L’exposició és una producció conjunta dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida i de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

L’acte inaugural ha estat presidit per la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tremp, Maria Pilar Cases, acompanyada del vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Castells, del diputat de la Diputació de Lleida, Xavier Pont i del director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Lleida, Josep Borrell. L’acte oficial s’ha clos amb una visita a l’exposició comentada per la seva comissària, Montserrat Trepat.

Igual com en edicions anteriors, la mostra inclou des d’autors consagrats i traduïts a diverses llengües, fins a escriptors coneguts encara només a nivell local, en un intent de dibuixar un panorama literari que s’adigui a la realitat literària i a la bellesa i diversitat del paisatge creatiu propi de cadascuna de les comarques.

L’exposició s’estructura en quinze lones, cadascuna de les quals està dedicada a un dels escriptors antologats. A més a més, inclou un plafó en el qual hi consten els noms d’altres d’autors i autores pallaresos i ribagorçans i també un vídeo guionat a partir d’alguns dels textos seleccionats. 

'La Veu de la Terra' és una mostra que itinerarà a les biblioteques de les tres comarques, igual com ja s’ha fet en les edicions anteriors dedicades al Pla d’Urgell i l’Urgell i servirà per ajudar a difondre els fons dedicats a aquests autors disponibles a cadascuna d’elles.

Els autors que s’han escollit per a aquesta edició, i als quals es dedica un plafó individual són: Maria Barbal, Mossèn Anton Navarro, Pep Coll, Helena Creus, Núria Garcia, Xavier Macià, Sebastià Pons, Concepció G. Maluquer, Ramon Violant, Meritxell Nus, Joan Lluís, Llorenç Sánchez, Maria Dolors Millat, Joan Subirana i Joaquim Barbal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació