Divendres, 19 d'abril de 2024

El conjunt monumental del Castell de Mur s'adapta per acollir el moturisme

Diferents recursos es posen a disposició coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu

Redacció 26 de juny de 2015 a les 12:02

Vista general del Castell de Mur i l'església de Santa Maria de Mur. Foto: Castell de Mur


Per tal de millorar l'experiència turística a aquelles persones que arriben amb moto, el conjunt monumental del Castell de Mur ha preparat tot un seguit de recursos que faciliten l'acollida d'aquests turistes i els permet gaudir amb major comoditat de les visites guiades que s'hi realitzen. Aquestes millores es troben en procés d'aconseguir la certificació de Moturisme que impulsa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Així, només arribar, els motards hi trobaran un espai d'aparcament reservat que disposa d'asfalt, per tal de poder estacionar amb facilitat. Un cop ja dins de la Canònica de Santa Maria de Mur, i per tal de poder fer la visita sense carregar amb les jaquetes o els cascs, es disposa d'una consigna amb penjadors i prestatges on poder dipositar tots aquests elements. També, si es necessita, es pot netejar el casc utilitzant els diferents productes que es posen a l'abast dels clients en aquesta sala. 

A més els moturistes trobaran informació turística de la comarca o altres informacions de servei que els poden ser útils: informació sobre les benzineres més properes amb l'horari que tenen i la distància a la què es troben, informació sobre botigues especialitzades o els tallers mecànics i de pneumàtics que es troben a la comarca. Paral·lelament a aquestes actuacions, i per tal de donar-les a conèixer per promoure un increment del turisme motard que visita el conjunt, s'està desenvolupant accions de difusió d'aquests serveis a les xarxes socials i recursos especialitzats. 

La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, està treballant per impulsar la promoció de l'oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida entre els afeccionats al món del motociclisme tant en l'àmbit estatal com internacional, mitjançant diferents accions adreçades a mitjans de comunicació com també a turoperadors especialitzats en aquest sector.

Ampliació de l'horari de visites

Tots aquests serveis es posen en marxa coincidint amb l'inici de la temporada d'estiu, que comença aquesta setmana i que s'allarga fins el 13 de setembre. A partir d'ara, s'amplia l'horari de les visites guiades al conjunt monumental del Castell de Mur, que de dilluns a divendres es realitzen cada dia a les 16:30h i a les 18h. Els caps de setmana també es pot visitar el conjunt: tant dissabtes com diumenges hi ha visites a les 11:30h, 13h, 16:30h i 18h. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació