Dissabte, 20 d'abril de 2024

Es presenten les bases de la 5ª Beca de Recerca del Pallars Jussà

Dotada de 3.000 euros, s'atorga al millor projecte centrat en qualsevol fons documental dipositat a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

Redacció 16 de juny de 2015 a les 14:15

Lázaro, Ubach i Castells, durant la presentació. Foto: Jordi Ubach


​Aquest matí s'han presentat a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà les bases de la 5ª beca de recerca Mn. Jesús Castells i Serra, amb seu a Tremp. L'acte de presentació ha anat a càrrec del director de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, Fernando Lázaro, del vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Castells i de l'alcalde de Tremp, Joan Ubach. La beca, creada conjuntament per l'Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu promoure el desenvolupament, la divulgació i el foment de la cultura a la comarca del Pallars Jussà.

Una de les novetats d'enguany és que els projectes presentats no han de formar part necessàriament del camp de la història, com fins ara, sinó que poden ser de qualsevol altre àmbit d'estudi. Aquesta beca, dotada de 3.000 euros, s'atorga al millor projecte inèdit, amb la condició que el treball se centri en qualsevol fons documental dipositat a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. Una altra de les novetats d'aquesta 5a edició és el termini de presentació de la documentació, que enguany s'ha allargat fins el 15 de setembre per fomentar la participació en franges d'edat universitàries, un dels objectius d'aquesta nova edició.

Durant la presentació de les bases, el vicepresident del Consell Comarcal, Josep Castells, ha destacat la consolidació d'una Beca que és "un complement molt necessari a la funció que fa l'Arxiu Comarcal". Per la seva banda, en la seva primera intervenció pública com a alcalde de Tremp, Joan Ubach ha dit que és un "èxit" l'haver arribat a una 5a edició de la Beca que demostra que no només s'ha consolidat, sinó que ara un dels reptes més importants que es plantegen són els d'"arribar més lluny", ja que "és un producte prou important com perquè la gent s'animi a participar".

Tant Joan Ubach com el director de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, Fernando Lázaro, han tingut un record molt especial per la figura d'en Josep Castells, mort ara fa dos mesos. En els propers dies es podran consultar les bases de la 5ª edició, a les pàgines web del Consell Comarcal, de l'Ajuntament i a la web de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. També es poden consultar en format paper al mateix Arxiu Comarcal del Pallars Jussà a Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació