Dimecres, 24 d'abril de 2024

La 49a Promopallars de la Pobla de Segur espera una vuitantena d'estands

La presidenta de l'Associació de Comerciants i Industrials de la Pobla inaugurarà aquest dissabte la fira

Redacció 12 de juny de 2015 a les 14:32

La Promopallars espera superar els visitants de l'edició anterior. Foto: Jordi Ubach


En motiu del 25è aniversari de l'Associació de Comerciants i Industrials de la Pobla de Segur (ACIP), la seva presidenta, Maribel Segú, inaugurarà aquest dissabte la 49a edició de la Fira Promopallars de la Pobla de Segur, una mostra que s'allargarà durant tot el cap de setmana. La Promopallars és una fira multisectorial que comptarà amb la presència d'una vuitantena d'estands d'empreses i entitats d'arreu, on destaca l'Espai Artesà, amb la venta i demostracions d'artesans amb el carnet d'Artesania Catalunya de la Generalitat.

Paral·lelament a la Fira s'han organitzat diverses activitats com ara tallers infantils i demostracions, activitats dels Fallaires i els Raiers, una audició de l'Escola Folk del Pirineu, un sopar popular acompanyat de l'actuació de Mari Martí Trio, un activitat de sensibilització ambiental sobre incendis forestals, l'actuació infantil amb JAM, entre altres.

Un altre dels actes destacats és la taula rodona 'Collegats, oportunitats de futur', moderada pel periodista i impulsor de Pallars Digital, Jordi Ubach, que tindrà lloc a partir de les 18:30h al Molí de l'Oli de la Pobla de Segur. Durant el transcurs de l'acte, es faran quatre ponències sobre aquest espai tan característic del Pallars Jussà.

Com a actes destacats del diumenge al matí, trobem la gimcana i tallers infantils, la demostració d'oficis a la plaça de l'Ajuntament, entre les quals es muntarà un rai. A partir de la 13h, els alumnes del Cor Infantil Els Raiers de la Pobla de Segur i del Cor Infantil Valldeflors de Tremp oferiran un concert. A la tarda proseguiran les demostracions d'oficis, s'entregaran els premis del concurs de construcció de falles i a les 19h hi haurà el concert 'Tubs del món' a càrrec de Bufa&Sons.

Com els últims anys, la Fira se celebrarà a la plaça de l'Ajuntament i carrers adjacents (c/ Bellavia i c/ Mestre Forga) i Parc Alcalde Boixareu. És una fira de caràcter multisectorial i, com cada any, s'ha volgut donar un impuls als artesans dedicant-los l'Espai Artesà, on hi haurà venta de productes i demostracions d'artesans.

Falles i honors a la Verge de Ribera
 
Un cop finalitzada la Fira, el dimecres dia 17 s'iniciaran les Festes de les Falles de la Mare de Déu de Ribera. El dimecres al vespre es farà la tradicional baixada de falles, hi haurà ballada de sardanes i ball de nit amb La Banda del Coche Rojo.
 
El dijous dia 18, patrona de la població, es farà la missa solemne en honor a la Mare de Déu de Ribera, jazz-vermut i concert de la Coral Verge de Ribera i el Cor Infantil Els Raiers. A la tarda, està programat un concert a la fresca on actuaran Colladegats i Tastet de pinxos.
 

Programa d'actes de la 49a Fira Promopallars

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació