Dijous, 25 d'abril de 2024

Arrenca el camp de treball dels universitaris holandesos a la Vall Fosca

Uns 60 alumnes visiten per segon any consecutiu la Vall Fosca participant en un camp de treball pioner

Redacció 2 de juny de 2015 a les 14:19

Els estudiants reconstruint un mur, aquest matí. Foto: Ajuntament La Torre de Capdella


El grup de 60 estudiants holandesos de la Universitat de Breda que es troben efectuant un camp de treball a la Vall Fosca, han iniciat aquest matí el seu voluntariat pujant algunes parets, sota les indicacions dels experts en construcció de pedra seca, i davant dels espectaculars paisatges de la Vall Fosca i el Montsent de Pallars. L'alcalde de La Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, han visitat els treballs.

El camp de treball forma part de l’ajuda voluntària en la qual cada any un grup d’estudiants holandesos, de la Universitat de Ciències Aplicades de Breda, aprofiten la realització del viatge d’estudis, finançat amb fons propis, per ajudar a la construcció i manteniment d’elements arquitectònics.

Els joves arriben al Pallars per segon any consecutiu després de l'èxit del camp de treball del 2014, que van conèixer després que l’Associació Marques de Pastor rebés el 2013 el Premi de Turisme Responsable per la ruta d’El Cinquè Llac. En aquesta edició, el voluntariat coincideix amb una setmana molt important, el 2 de juny, que és el Dia Internacional del Turisme Responsable i el 5 de juny, el Dia Mundial del Medi Ambient. 

En la primera edició del 2014 es van recuperar fragments de parets de pedra seca en un tram de 500 metres del camí que uneix Antist amb Castell-estaó, a la Vall Fosca. Aquest any continuaran treballant en aquest camí, per acabar de completar el murs que quedaven pendents.
 
El projecte està liderat per l’Associació Marques de Pastor, l’Ajuntament de la Torre de Capdella i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, amb el suport de l'Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la Diputació de Lleida i l’Associació Cultural lo Gaial.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació