Divendres, 19 d'abril de 2024

Noves lluminàries al passeig de Tremp

Se substituiran les de vapor de sodi que hi ha actualment per unes de LED, per tal de donar compliment a la normativa vigent

Redacció 1 de juny de 2015 a les 10:07

L'Ajuntament renovarà les faroles de la rambla Doctor Pearson de Tremp. Foto: Ajuntament de Tremp


L'Ajuntament de Tremp iniciarà aquesta setmana les obres de substitució dels fanals de la rambla de Doctor Pearson. Aquesta obra és la primera de les actuacions previstes al municipi per tal de reduir la contaminació lluminosa existent, i d'aquesta manera donar compliment a la normativa vigent Starlight.

En aquest cas, se substituiran les lluminàries de vapor de sodi que hi ha actualment al passeig de Tremp per les noves de LED (dues lluminàries LED de 70w per cada una de les antigues). El canvi suposarà un estalvi energètic de 10.920kwh/any, una disminució d'emissions de diòxid de carboni de 5.250 Kg CO2/any i una reducció de la despesa econòmica actual en un 68%.

Les obres s'han adjudicat per valor de 37.000€ a l'empresa trempolina Estansilao Creus Gasset. L'Ajuntament de Tremp pot executar aquesta obra gràcies a les aportacions del Pacte d'Alcaldes, que promou la Diputació de Lleida, i del Pla de Barris, de la Generalitat de Catalunya. Ambdós ajuts cobriran al voltant del 75% del cost total.

Els treballs duraran aproximadament 15 dies. Per tal de minimitzar riscos, es veurà afectat el trànsit rodat al passeig amb talls intermitents de petita durada. La part de vianants quedarà parcialment tallada en els trams on s'estigui treballant, encara que s'habilitaran zones de pas.

Així seran les noves faroles:
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació