Divendres, 19 d'abril de 2024

«On les pedres parlen...» als carrers de Tremp

Una exposició vol posar en valor i reconèixer la riquesa paisatgística i científica de la Conca de Tremp

Redacció 28 de maig de 2015 a les 13:56

L'exposició, ja instal·lada, s'inaugurarà la setmana que ve. Foto: Ajuntament de Tremp


L'exposició '100 anys. 10 imatges. 1 territori', que es va crear l’any 2012 per commemorar i divulgar el centenari de les industries hidroelèctriques i que ocupava diverses estructures de ferro de 3 metres d’amplada per 2 d’alçada, deixarà pas aquesta setmana a una nova mostra de fotografies, l’exposició 'On les pedres parlen...', un projecte de l’Ajuntament de Tremp, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (Idapa) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

La candidatura del Projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec vol posar en valor i reconèixer la riquesa paisatgística i l’interès que desperta en la comunitat científica la zona de la Conca de Tremp, el Pallars Jussà i el Montsec i, d’aquesta manera, contribuir al  desenvolupament local sostenible. Un dels seus objectius és apropar les Ciències de la Terra a la ciutadania i en aquesta sentit s’ha desenvolupat aquesta exposició que compta amb fotografies, la major part de les quals, obra d’autors locals i amb l’assessorament científic de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Aquesta nova exposició omplirà de color la ciutat de Tremp, especialment la plaça de la Creu on estan instal·lats la majoria dels plafons. Es tracta d’una mostra de 9 fotografies sobre geologia acompanyades d’un breu text explicatiu i amb la ubicació al mapa, de lloc des d’on han estat preses.

Està prevista l’edició d’un tríptic explicatiu complementari on figurarà més informació de cada imatge i una ruta enllaçada per conèixer de més a prop el territori. Els 9 plafons presenten imatges de paisatges de diferents punts de l’àmbit geogràfic del projecte Geoparc.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació