17 d'abril de 2024

Eugeni Roselló i Joel Jaile a l'ultratrail més llarga d'Europa, la pel·lícula

Un documental relata la participació de l'atleta pallarès i el seu amic a la Goldsteig Projekt500

Redacció 6 de maig de 2015 a les 08:36


Eugeni Roselló i Joel Jaile van ser dos de la cinquantena de participants que es van enfrontar al repte de la Goldsteig Projekt500, l'ultratrail més llarga d'Europa que es va disputar a Baviera el setembre passat. La prova es va acabar al cap d'una setmana –concretament amb set dies, dues hores i dos minuts- amb victòria del corredor gironí mentre que el de la Pobla de Segur va haver d'abandonar al quilòmetre 442. Ara, Haglöfs i Gore-Tex –patrocinadors de Roselló– presenten un documental de mitja hora sobre l'èpica competició de 661 quilòmetres i 18.160 metres de desnivell positiu, segons informa Nació Muntanya.

La cursa va començar amb el xinès Jin Cao com a líder. Tanmateix, superat el primer terç de la prova els dos catalans van començar a marcar distàncies i la Projekt500 es va convertir en una competició sobre si mateixos. Malgrat els dolors dels primers quilòmetres –ambdós ultracorredors sortien de sengles lesions–, paradoxalment el seu estat físic anava millorant fins que un contratemps va marcar un abans i un després. Tot plegat va desembocar en l'abandonament de Roselló al quilòmetre 442, amb problemes als peus i als genolls, i Jaile va continuar en solitari fins a fer història.

El documental, de quasi mitja hora de durada, el va realitzar el periodista esportiu Xavi Riera juntament amb el seu equip, format per Claudio Chaves i Juan Ozón. En el vídeo s'hi mostra l'evolució dels dos corredors, al llarg de l'ultra més llarga d'Europa, des dels moments de màxima eufòria als més durs i de major patiment, tant físic com psíquic.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació