Dijous, 25 d'abril de 2024

Presenten a la Pobla de Segur els acords del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran

És el tercer d’un reguitzell d’actes postcongressuals que tindran lloc arreu del país fins el mes de juliol

Redacció 22 d'abril de 2015 a les 17:41

El 7è CNGG va tenir lloc el passat octubre a Sant Fruitós de Bages. Foto: Govern


El Departament de Benestar Social i Família, per mitjà de la Secretaria de Família, ha organitzat aquest matí a la sala d’actes El Molí de l’Ajuntament de la Pobla de Segur una jornada per donar a conèixer i implementar a l’Alt Pirineu i Aran els acords inclosos en el manifest final del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran (CNGG), celebrat el passat més d’octubre a Món Sant Benet.

La iniciativa s’adreça als delegats que varen participar en el congrés, als representants de les entitats de persones grans del territori, així com als treballadors socials i tècnics que treballen en l’àmbit de la gent gran des dels ens locals.

La sessió ha començat amb la benvinguda de l’alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, i el diputat de la Diputació de Lleida, Xavier Pont. La inauguració ha anat a càrrec del delegat del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, i el director territorial de Benestar Social i Família a Lleida, Josep Maria Forné, s’han encarregat de la cloenda.

Es tracta del tercer d’un reguitzell d’actes postcongressuals que s’aniran succeint arreu del país fins el mes de juliol, previs a la constitució de les comissions de seguiment territorials que vetllaran durant els propers anys pel compliment dels compromisos adoptats, fins a la celebració del proper CNGG previst pel 2018.

La fase postcongressual actual ha de permetre garantir la coordinació i el seguiment actiu de les accions que s’estan duent a terme, unes accions que tenen la voluntat de donar compliment als acords que es van assolir en el 7è Congrés Nacional i que han de marcar l’agenda política en l’àmbit de les persones grans fins a la propera edició.

Els actes postcongressuals han de servir també per implementar les comissions territorials de seguiment que durant els propers quatre anys coordinaran les accions institucionals i sectorials, i també n’avaluaran el seu grau de compliment. 

En el marc d’aquestes jornades es presenta alhora el programa 'Bon Tracte a les Persones Grans' que impulsa el Departament de Benestar Social i Família en col·laboració amb l’Obra Social 'la Caixa'.

Alguns dels acords i conclusions del manifest final del 7è CNGG tenen a veure amb l’Estat del Benestar, l’atenció a les persones, els maltractaments a les persones grans, el creixement sostenible i productiu, la reforma del sistema públic de pensions, el pacte entre generacions, l’acció comunitària, la participació i representació política, la carta de drets i deures de les persones grans o el paper del Consell de la Gent Gran de Catalunya. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació