Dissabte, 20 d'abril de 2024
ESPORTS

Sort i la Seu d'Urgell organitzaran el Mundial de piragüisme d’aigües braves de 2019

La candidatura d'aquests dos municipis s'ha imposat a la de Bratislava

Redacció 22 de març de 2015 a les 09:42

Sort i la Seu seran la seu del Mundial d'Aigües Braves 2019. Foto: RFEP


Sort i la Seu d’Urgell organitzaran el Mundial de Piragüisme d’aigües braves de l’any 2019. La candidatura dels dos municipis s’ha imposat a la ciutat de Bratislava en la votació realitzada pel consell directiu de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF), que ha fet en el transcurs de la reunió celebrada aquest dissabte a Marràqueix (Marroc).

Durant l'acte de presentació de la candidatura ha intervingut Miguel Cardenal, Secretari d’Estat per l’Esport i President del Consell Superior d’Esports i Ivan Tibau, Secretari General de l'Esport de la Generalitat, que han destacat l’experiència de les dues poblacions de muntanya en l’organització de competicions internacionals i han recordat el passat de la Seu d’Urgell com a subseu olímpica del piragüisme dels Jocs Olímpics de 1992.

La designació mundialista comporta la inclusió de competicions test prèvies. L’alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, ha destacat la importància del mundial, que farà millorar una instal·lació fixa única al món per a la disciplina d'estil lliure "amb la qual volem acabar de posicionar Sort com a referent mundial de les aigües braves". 
 

La delegació al complet, celebrant la designació a Marràqueix. Foto: RFEP


L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha manifestat que ”la candidatura té el suport ciutadà i és una aposta per refermar el paper de lideratge de la capital de l'Alt Urgell en els esports outdoor, com ja es va demostrar en els Jocs del 92 i en els Campionats del Món que es van realitzar a la ciutat el 1999 i el 2009”.

Finalment, la Federació Internacional de Piragüisme, que presideix el madrileny José Perurena, espera que el Mundial de Sort i la Seu del 2019 "marqui el camí a seguir en el futur". Serà la primera vegada que es concentren les tres modalitats del piragüisme d’aigües braves, l'eslàlom, el descens i l'estil lliure, en una sola cita esportiva de primer nivell. Miguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports espanyol també ha afirmat al Marroc que està segur que "ambdues seus seran modèliques en l'organització". Sort i la Seu sumen en el seu currículum 3 Campionats del Món i 15 Copes del Món.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació