Dijous, 18 d'abril de 2024

L'Associació Obrador Xisqueta, «Premio Nacional de Artesanía»

El guardó és el reconeixement a la trajectòria d'aquesta empresa artesana del Pallars Sobirà

Redacció 18 de març de 2015 a les 09:00

Les membres de l'Obrador Xisqueta, amb Idoia Cuesta, ahir durant la gala. Foto: Obrador Xisqueta


L’Associació Obrador Xisqueta ha estat reconeguda aquest dimarts amb els 'Premios Nacionales de Artesania'. Aquest guardó és el reconeixement a la trajectòria d'aquesta empresa artesana del Pallars Sobirà, que té entre els seus objectius impulsar la competitivitat d’aquest sector. Els premis són lliurats pel Ministeri d’Industria espanyol.

La notícia es va conèixer ahir al vespre, i no va tardar en estendre's per les xarxes socials. De fet, van ser les pròpies guanyadores les encarregades d'anunciar la consecució del premi, que van anunciar a través dels seus respectius comptes de Facebook i Twitter:
 
Obrador Xisqueta ha obtingut el 'Premio al Emprendimiento' per la introducció de nous conceptes i tècniques en el sector. Es tracta d’una associació sense ànim de lucre creada l’any 2009 al Pirineu de Lleida i un exemple d’emprenedoria en el sector, i de foment de l’ocupació de la dona en el món rural.

Gràcies a la seva gestora, i a un grup de deu artesanes, Obrador Xisqueta impulsa la creació de nous productes de llana amb una important innovació en el disseny. Sota la marca Xisqueta, la firma vol transmetre modernitat i valors tan actuals com el km 0, la recerca en tèxtil, l’ecologia i la sostenibilitat. Els seus productes es poden adquirir a través de punts de venda presencials distribuïts pel territori i també a través de la seva botiga online.

El projecte d’Obrador Xisqueta té un doble objectiu. D’una banda, pagar a un preu just la llana d’ovella Xisqueta dels ramats locals perquè els ramaders puguin costejar el preu de la xollada. De l’altra, treballa l'aprofitament de la llana de raça xisqueta que fins fa poc era considerada una raça en perill d'extinció.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació