Dissabte, 20 d'abril de 2024
ESPORTS

​Sort i la Seu d'Urgell opten junts a organitzar el Mundial'19 de piragüisme

La votació per elegir la seu dels Mundials del 2019 es farà el proper dissabte en el transcurs de la reunió que la junta directiva de la ICF celebrarà a Marràqueix

Redacció 17 de març de 2015 a les 17:52

Sort compta amb experiència en la organització d'esdeveniments internacionals. Foto: Ajuntament de Sort


La Federació Espanyola de Piragüisme, juntament amb les poblacions de Sort i la Seu d’Urgell, han formalitzat una candidatura conjunta per optar als Mundials de piragüisme del 2019. L'experiència de les dues seus en competicions internacionals de piragüisme ha estat determinant per aplegar sinergies i presentar un dossier conjunt a la Federació Internacional de Piragüisme (ICF). El Mundial aplega les tres disciplines del piragüisme: l'eslàlom, el descens i l'estil lliure.

D'aquesta manera, la candidatura catalana entra en competència amb la ciutat eslovaca de Bratislava, que també opta a acollir aquestes proves. La votació per elegir la seu dels Mundials del 2019 es farà aquest proper dissabte en el transcurs de la reunió que la junta directiva de la ICF celebrarà a Marràqueix (Marroc). El comitè organitzador de la candidatura, encapçalat per Juan José Roman, president de la RFFEP; amb Miguel Cardenal, secretario de l'Estat per l'Espor i president del Consell Superior d'Esports; Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport a Catalunya; i els respectius alcaldes -Llàtzer Sibis, de Sort, i Albert Batalla, de la Seu d'Urgell- seran els encarregats de defensar la candidatura davant la comissió tècnica de la ICF. 

La candidatura catalana té el suport polític de l'Estat mitjançant SM el Rei Felip VI i de la Generalitat amb el seu president, Artur Mas, el Comitè Olímpic Espanyol (COE) amb el seu President, Alejandro Blanco i l’apreciable ajuda de la Diputació de Lleida amb el seu president, Joan Reñé. El fet que el madrileny José Perurena presideixi la Federació Internacional de Piragüisme (ICF) i a la vegada sigui membre CIO, també és un factor que pot ajudar a l'elecció de la candidatura espanyola.

En la votació hi participaran 28 dels 29 representants de la junta directiva de la ICF, ja que el català Lluís Rabaneda, president de la Comissió de Freestyle, ha d'abstenir-se. La capital d'Eslovàquia, Bratislava, es una candidata forta, però Sort i la Seu d'Urgell estan molt ben posicionades davant la ICF, després de 3 campionats del mon i 15 copes del mon. És la cinquena vegada que Espanya opta a la màxima competició del piragüisme d’aigües braves. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació