Dissabte, 20 d'abril de 2024
ESPORTS

La 51a edició de la Cursa del Bassiero tindrà 3 recorreguts

La travessa amb esquís, amb seu a Esterri d'Àneu, es disputarà el proper cap de setmana

Redacció 7 de març de 2015 a les 11:33

La roda de premsa de presentació va tenir lloc a Barcelona. Foto: UEC Barcelona


Aquest dimecres 4 de març s'ha celebrat a la botiga de muntanya Vèrtic de Barcelona la presentació de la Cursa del Bassiero 2015, Bassiero5115, la travessa amb esquís que la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona (UEC de Barcelona). El Bassiero5115 se celebrarà el proper cap de setmana, 14 i 15 de març, a les Valls d'Àneu, dins el territori del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i la seu de l'esdeveniment serà, una vegada més, Esterri d'Àneu.

Sota el lema "No és només una cursa", el Bassiero5115 pretén reivindicar-se com un esdeveniment per a tots els públics i edats, i per a tots els nivells, tant amateurs com professionals. La Cursa del Bassiero d'aquest any se separa en tres recorreguts: un de 2.000 metres de desnivell que puntua per la 31a Copa Catalana FEEC-Millet per equips; un de 1.000 metres de desnivell per a les categories Cadet i Júnior i que també puntua per la Copa; i un de popular, dirigit a l'ampli públic.

La prova començarà a les 8h del diumenge des de la zona de la Peülla (Baqueria-Beret) i és preveu que finalitzi a les 15:30h amb l'entrega de premis a Esterri d'Àneu, a uns 15 quilòmetres de l'inici de la prova. La Cursa del Bassiero és per equips i és pot realitzar amb parella o bé amb grups de tres persones, tot i així, la inscripció és individual i es pot tramitar des del web de la FEEC.

Una cursa amb història
 
La Cursa del Bassiero, que ja compta amb 50 edicions a les esquenes, és remunta a l'any 1965, quan un grup de joves de la Secció d'Alta Muntanya i Escalada de la UEC de Barcelona van organitzar la primera Travessa amb Esquís de Núria a Setcases. La participació va ser exitosa i, des d'aleshores, ha tingut continuïtat. Amb el pas del temps, però, les ambicions dels participants anaven en augment i l´escassetat de neu al Pirineu Oriental va fer canviar la cursa d'ubicació als voltants del cim del Bassiero, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació