Dijous, 25 d'abril de 2024

FGC posarà en marxa un «bikepark» a Port Ainé durant l'estiu

​S'instal·larà un sistema per remuntar i se senyalitzaran un seguit de recorreguts per als amants de la bicicleta de muntanya | La Molina ja compta amb un circuit similar

ACN 17 de febrer de 2015 a les 09:41

L'estació de La Molina ja disposa d'un bikepark, que funciona amb èxit. Foto: FGC


FGC està preparant "novetats significatives" per a les estacions pallareses d'Espot Esquí i Port Ainé amb vista a la pròxima temporada d'estiu. El model que vol implantar FGC en aquestes dues estacions de muntanya que gestiona passa perquè funcionin no només a l'hivern sinó també durant l'estiu, potenciant activitats relacionades amb el medi.

En aquest sentit, el president de FGC, Enric Ticó, ha avançat la posada en marxa d'un 'bikepark' a Port Ainé, després dels bons resultats obtinguts a la Molina. Per això, s'instal·larà un sistema per remuntar i se senyalitzaran un seguit de recorreguts amb l'objectiu d'atreure aficionats a la bicicleta de muntanya al Pallars Sobirà.

Segons Ticó, l'objectiu és que "la gent pugui venir a fluir de la muntanya en bicicleta". "L'interès creixent per la bicicleta ens pot apropar un públic que no teníem a l'hivern" i "podem generar un cert creixement en aquesta àrea", ha afegit. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya vol un model per a les estacions de muntanya que gestiona d'Espot i Port Ainé que permeti que ambdues instal·lacions puguin funcionar hivern i estiu, aprofitant els recursos naturals que ofereix el Pallars Sobirà per atreure nous visitants. 

En aquest sentit, Ticó ha remarcat que ja s'estan potenciant les activitats de raquetes de neu, i d'altres relacionades amb el medi, durant l'hivern, al marge de l'esquí. I, amb vista a l'estiu, FGC està estudiant noves propostes relacionades amb el senderisme i l'aprofitament dels recursos de la comarca per tal d'ampliar el ventall d'activitats i "esdevenir una cert referent turístic pel Pallars Sobirà durant els mesos d'estiu".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació