Dissabte, 20 d'abril de 2024

La neu ja deixa gruixos de fins a 70 centímetres al nord del Pallars

Pallars Digital 30 de gener de 2015 a les 19:24

 
ACN / REDACCIÓ | La nevada que assola el nord del país des de fa unes hores ha deixat ja gruixos de fins a 70 centímetres de neu. En concret, aquest nivell s'ha aconseguit a Tavascan, on l'estació ha hagut de tancar les portes al públic aquest divendres i es preveu que demà també ho faci. A Alós d'Isil, per la seva banda, s'han assolit els 40 centímetres. 
 
Pel que fa a les incidències viàries, a aquesta hora la carretera C-28 està tallada a l'accés al Port de la Bonaigua. Nou carreteres més del Pirineu lleidatà estan afectades per la neu i calen cadenes per circular-hi. Davant d'aquest panorama Protecció Civil manté activada la fase de prealerta del pla Neucat. Podeu consultar les incidències viàries aquí.
 
L'episodi es preveu que s'allargui durant el cap de setmana, per la qual cosa les autoritats responsables demanen molta precaució en la mobilitat. Recorden que cal portar el vehicle preparat amb cadenes, el mòbil amb bateria, alguna manta o roba d'abric de reserva, aigua i algun aliment calòric, per si fos necessari.
 
Protecció Civil recomana també extremar les precaucions en les activitats de muntanya i alerten del perill d'allaus "creixent" sobretot a l'Aran i a la franja nord de la Noguera Pallaresa. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la nevada serà intensa a la Vall d'Aran i al Pallars Sobirà fins a la mitjanit.
 
Al vessant nord dels Pirineus la cota de neu voltarà els 600 metres. A la resta, la cota estarà al voltant dels 800. Durant tot l'episodi s'acumularan quantitats de neu de més de 40 centímetres per sobre dels 1.500 metres i més de 70 per sobre dels 2.000.
 
La nevada afectarà les mateixes zones aquest dissabte, i tot i que es preveu que pugui ser menys intensa, acumularà gruixos també significatius. 
 
La ventada minva
 
Tot plegat després de l'episodi de ventades fortes que aquest dijous i aquest divendres ha afectat bona part del país, tot i que amb menor intensitat de la prevista al Pallars. Un episodi que s'ha tancat sense conseqüències greus.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu