Dijous, 25 d'abril de 2024

La CUP reclama una solució per la Biblioteca Pública de Sort

L'organització ha iniciat una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org

Pallars Digital 30 de gener de 2015 a les 18:59
La CUP demana una solució definitiva per la Biblioteca Pública de Sort i proposa la primera planta de l'edifici de l'Oficina Comarcal de Turisme com a ubicació definitiva. Actualment, la biblioteca es troba a un edifici de La Caixa llogat, però el contracte ha finalitzat i els baixos han de quedar buits el pròxim mes de febrer. 
 
D'aquesta manera, la CUP ha iniciat una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org demanant que es destinin un mínim de 585 metres quadrats de l'Oficina de Turisme a la biblioteca i s'enderroquin les obres de l'edifici que l'havia d'acollir i es van abandonar fa uns deu anys.
 
L'Ajuntament ha informat que s'opta per ubicar-la provisionalment a un local de lloguer que havia ocupat l'antiga llar d'infants. Després, potser es traslladarà a l'edifici de l'Oficina Comarcal de Turisme i, més endavant, a l'edifici a mig construir de sota el castell.
 
Des de la CUP posen de manifest la seva "disconformitat vers aquest tipus de solucions provisionals" que, un cop adoptades, "es prolonguen excessivament en el temps". La formació exposa que el projecte de la nova biblioteca s'ha d'abordar amb "sentit comú", però també d'acord amb la normativa i amb celeritat, per tal de garantir als habitants de la comarca l'accés als serveis i als recursos que els corresponen.
 
La proposta passaria per una ubicació diferent a la de sota el castell i permetria, fins i tot, plantejar el futur desmantellament del que els cupaires anomenen "esquelet abandonat'', podent recuperar així l'espai públic que ara ocupa. 
 
La CUP proposa que l'espai final tingui en compte, com a mínim, el repartiment de metres quadrats proposat al projecte de l'edifici de sota del castell. Segons el projecte original, es destinaven uns 370 metres quadrats entre espai d'acollida, sala polivalent i espai general de biblioteca, uns 80 metres quadrats a l'espai infantil i uns altres 100 metres quadrats a espai de treball intern.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor