Dijous, 25 d'abril de 2024

El Pallars Sobirà inicia les sessions informatives del nou servei de recollida de residus porta a porta

A partir del març es retiraran tots els contenidors del carrer a gran part dels pobles de la comarca

Pallars Digital 21 de gener de 2015 a les 11:50
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ja ha iniciat les sessions informatives destinades al sector turístic, al sector comercial, a entitats i a comunitats de veïns, per tal d'explicar el funcionament del nou servei de recollida selectiva de residus porta a porta. 
 
L’objectiu de les reunions és informar als diferents col·lectius sobre el canvi de sistema de recollida de residus que s’implantarà a gran part dels pobles de la comarca a partir del mes de març. Aquesta nova modalitat, única al Pirineu de Lleida, consistirà a deixar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats, per a que els recullin els serveis municipals.
 
El nou sistema implicarà enretirar els contenidors. Els usuaris, per tant, hauran de treure al vespre la fracció que toqui, segons el calendari de recollida, davant de la porta de casa o del portal. A la resta de nuclis, es mantindran els contenidors i s’implantarà el compostatge comunitari per gestionar la matèria orgànica.  
 
El nou servei pretén millorar la separació i reduir la quantitat de residus que acaben a l’abocador i que generen una despesa molt important per part de l’administració pública, i en últim terme, als mateixos usuaris. 
 
Un dels elements més importants del projecte, finançat amb fons europeus, és la construcció d’una planta de compostatge que permetrà fer compost a partir de les restes de matèria orgànica com el menjar i que serà utilitzat en l’agricultura i jardineria de la comarca.
 
Sessions informatives  
 
El passat divendres es van iniciar les sessions informatives amb el sector turístic, i continuaran fins a finals de mes amb comerços, associacions, entitats i comunitats de veïns. Durant el mes de febrer es realitzaran tallers a les escoles i instituts i al mes de març s’iniciarà la campanya informativa i de repartiment de material (cubells, calendari de recollida i bosses) que clourà amb la retirada dels contenidors. 
 
El nou servei afectarà a un total de 25 nuclis, fonamentalment els de fons de vall. En la resta de nuclis es mantindrà el mateix servei de recollida que hi ha hagut fins ara, i s’implementarà el compostatge comunitari per separar la fracció orgànica de la brossa. 
 
Per veure les properes sessions informatives, feu clic AQUÍ.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor