Divendres, 19 d'abril de 2024

El Sobirà treballa per posicionar-se com a destí de pesca de truita

S'inicien les obres d'un centre d'alevinatge de truita del país a Llavorsí | Se'n projecta un segon a Escaló

ACN 29 de gener de 2015 a les 09:21

Les obres del canal d'alevinatge que s'estan fent a Llavorsí. Foto: ACN


El riu Noguera Pallaresa és conegut arreu de l'Estat per la pràctica dels esports d'aventura però anteriorment ho era per la pesca. Arribaven al Pallars Sobirà pescadors de tot l'Estat i de diferents llocs d'Europa, bàsicament francesos, per pescar truita. El descens d'exemplars va anar acompanyat de descens de pescadors.
 
Ara, amb l'objectiu de tornar a posicionar la comarca com a destí de pesca de truita en l'àmbit estatal i europeu, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, està construint dos canals d'alevinatge (Llavorsí i Escaló) de truita del país per poder repoblar el Noguera Pallaresa. Els ous es portaran de França on se'ls ha garantit qualitat genètica i sanitària.
 
Les obres han començat aquesta setmana i està previst que estiguin enllestides aquesta primavera. El canal d'alevinatge que s'està construint a Llavorsí consisteix a finalitzar les que va iniciar la Societat de Pescadors fa uns anys i no van poder acabar per manca de finançament. Paral·lelament es construirà una infraestructura similar a Escaló.
 
El proveïdor dels ous de truita mediterrània és una empresa francesa donat que els ha garantit el subministrament necessari per repoblar els rius del Pallars durant un període mínim de 5 anys.
 
Aquests dos canals estan ubicats a tocar del Noguera Pallaresa i podran subministrar alevins per repoblar amb truita mediterrània també les capçaleres dels rius. Llàtzer Sibís, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha explicat que l'objectiu és tornar a trobar l'equilibri mediambiental que s'ha perdut als rius del Pallars i intentar buscar un segell de qualitat.
 
La construcció dels canals d'alevinatge va a càrrec del Consell Comarcal i els encarregats de la seva gestió seran les Societats de Pescadors de la comarca. Aquestes obres suposen una inversió d'uns 100.000 euros i es finançaran gràcies amb un ajut Leader i una aportació de la companyia Endesa.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació