Dimarts, 23 d'abril de 2024

Reobren la carretera de Port Ainé coincidint amb l'inici de temporada de l'estació d'esquí

El Govern ha invertit 1,7 milions per reparar talussos i terraplens a tot el traçat

Pallars Digital 4 de desembre de 2014 a les 08:22
La carretera d'accés a l'estació d'esquí de Port Ainé reobrirà aquest dissabte coincidint amb el més que probable inici de temporada. Cal recordar que el mal estat de la carretera va obligar a tancar abans d'hora el complex la passada temporada i des d'aleshores no s'ha tornat a obrir. 
 
Durant aquest temps s'han repassat els talussos i terraplens a tot el traçat, amb l'objectiu d'evitar les esllavissades que durant l'hivern i la primavera passats van obligar a tancar la via en diferents ocasions. El pressupost de les obres és d'1,7 milions d'euros.
 
Les obres en aquesta carretera de divuit quilòmetres han inclòs la reparació de quinze talussos i terraplens; a més, s'han dut a terme tasques de neteja i sanejament. Les malles i els cables d'acer s'han col·locat per suportar l'empenta de la muntanya i evitar noves esllavissades i allaus de pedres i terra. Durant aquests mesos també s'han netejat les cunetes i s'han reparat els sistemes de drenatge.
 
Les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot Esquí obriran aquest dissabte si les condicions meteorològiques ho permeten i, sobretot, si s'acaba confirmant la previsió de noves nevades per avui i demà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor