Divendres, 19 d'abril de 2024

Lliurats els premis de la 24a edició del Concurs Literari Intercomarcal Anton Navarro

Ahir es va fer l'acte d'entrega al cinema-teatre Els Til·lers de Sort d'un certamen amb més de 170 treballs presentats

Pallars Digital 1 de desembre de 2014 a les 08:54
El cinema-teatre Els Til·lers de Sort ha acollit aquest diumenge el lliurament de premis de la 24a edició del Concurs Literari Intercomarcal Anton Navarro. Aquest premi l'organitzen els consells comarcals de l´Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, amb els serveis de català respectius, adscrits al Consorci per a la Normalització Lingüística (Centre de Normalització Lingüística de Lleida). 
 
L'acte va estar presidit pel president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís; el president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, José Antonio Troguet; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach; i la directora del Centre de Normalització Lingüística de Lleida, Paquita Sanvicén.
 
En aquesta edició, com en els certamens anteriors, la temàtica dels treballs ha estat lliure, i com en les darreres tres convocatòries, s'ha introduït l´ús de la variant dialectal ribagorçano-pallaresa en les bases del Concurs, no com a condició obligatòria, però sí com a aspecte important a valorar. 
 
Enguany han concursat 20 centres d´ensenyament (escoles i instituts) que han presentat 170 treballs. El jurat, format pel senyor Josep Maria Serrano i les senyores Assumpta Gelats i Maria Rosa Ros, mestres jubilats, van escollir les següents narracions:
 
GRUP A (1r i 2n de primària)
 
- 1r premi: 'El llibre màgic', de Lua Wouters Denolf, de l´Escola de l´Espluga de Serra.
- Finalistes: 'Els gegants presumits', de Llucia Capdevila Balust, de l´Escola Valldeflors de Tremp i 'El petit esquirol' d´Alan Febré Vila, de l´Escola Ribagorçana del Pont de Suert.
 
 
GRUP B (3r i 4t de primària)
 
- 1r premi: 'La voliana de la sort', d´Alba Carrera Canut, de l´Escola dels Raiers de la Pobla de Segur. 
- Finalistes: 'Un dia fantàstic', de Dídac Tresserres Saló, del col·legi M. Immaculada de Tremp i 'El formatge', de Joan Doria Ribera, de l´Escola Ribagorçana del Pont de Suert.
 
GRUP C (5è i 6è de primària)
 
- 1r premi: 'El petit ós', de Ziggy Wouters Denolf, de l´Escola de l´Espluga de Serra.
- Finalistes: 'No ploris, padrí', de Víctor Prats Durany, de l´Escola Valldeflors de Tremp i 'Lo Vistaire', de Cristina Boneta Perisé, de l´Escola Vall Fosca de la Plana de Mont-ros.
- Accèssit: 'Les cireres de cal Tohà', de Pol Ardanuy Fuses, de l´Escola Valldeflors de Tremp.
 
GRUP D (1r i 2n d´ESO)
 
- 1r premi: 'El viatge fantàstic de la Murga', de Max Gasia Tost, de l´institut Hug Roger III de Sort.
- Finalistes: 'Mirant al cel', de Núria Santos Farré, del Col·legi M. Immaculada de Tremp i 'El meu poble', de Carlota André Oliveres, de l´institut de la Pobla de Segur.
 
GRUP E (3r i 4t d´ESO)
 
- 1r premi: 'Un cop d´història', d´Íngrit Feixa Molina, de l´IES del Pont de Suert
- Finalistes: 'La tassa de xocolata calenta', d´Ona Mestre Pallàs, de l´institut del Pont de Suert i 'Colors', d´Agustí Codina Loan, del Col·legi M. Immaculada de Tremp 
 
GRUP F (Batxillerat i cicles formatius)
 
- 1r premi: 'La presó del temps', de Sandra Arias García, de l´institut del Pont de Suert.
- Finalistes: 'El retorn', de Guillem Monsó Ramon, de l´institut del Pont de Suert i 'El silenci que ens crida', de Cèlia Bardella Altarriba, de l´institut del Pont de Suert.
 
Seguidament a l´acte de lliurament, es projectà la pel·lícula Operació Cacauet, en la seva versió en català. Aquesta edició del Concurs ha comptat amb la col·laboració del Patronat del Parc Nacional d´Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l´Institut d´Estudis Ilerdencs, "la Caixa" i l´Ajuntament de Sort.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor