Divendres, 19 d'abril de 2024

Un turoperador israelià porta aquest cap de setmana el primer grup de dones al Pallars Sobirà

El grup, format per 18 dones israelianes, va recórrer ahir part del recorregut de la ruta 'Perseguits i salvats'

Pallars Digital 11 d'octubre de 2014 a les 08:00
Els turistes israelians se senten cada vegada més atrets pel Pirineu de Lleida, sobretot per la seva natura -el Parc Nacional d´Aigüestortes i Estany de Sant Maurici- i l´encant dels seus pobles i una oferta de restauració adaptada als seus usos i costums. 
 
És per aquest motiu que la turoperadora israeliana 'Astha-suranga' ha iniciat aquesta setmana el seu primer viatge pel Pallars Sobirà i altres comarques del Pirineu de Lleida amb un grup de 18 dones. Aquest turoperador israelià programa viatges d´una setmana per diferents indrets del món exclusivament per a dones d'entre 40 i 60 anys amb un programa de viatge experiencial.
 
El viatge inclou la visita a diferents indrets del Pirineu de Lleida, com també a la comarca de la Noguera, durant 6 dies i la darrera jornada a la ciutat de Barcelona. Les turistes que formen part d´aquest primera expedició a les comarques de Lleida, a més de visitar alguns dels racons més emblemàtics del Pirineu, com ara el Parc Nacional d´Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, on tenen previst passar una nit en un dels seus refugis, també participaran en tallers d´artesania per conèixer el procés d´elaboració de formatges o de melmelades. 
 
El viatge inclou també fer una part de la ruta del projecte 'Perseguits i Salvats', en el tram de Tavascan. Una experiència amb un component força emocional per als ciutadans israelians en tractar-se de la recuperació d´unes rutes pirinenques de fugida del poble jueu del nazisme. La ruta per la zona de Tavascan l'han fet aquest divendres al matí, en un recorregut de dues hores. A la tarda les turistes van visitar la Presó-museu de Sort.
 
En els pròxims 5 dies tenen programada una excursió pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, com també un recorregut per la Val d´Aran. El darrer dia d´estada a les comarques lleidatanes tenen prevista una excursió pel congost de Mont-rebei. Una vegada hagin finalitzat la seva estada a Lleida, el darrer dia el dedicaran a conèixer la ciutat de Barcelona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor