Dijous, 25 d'abril de 2024

Eugeni Roselló, a la Projekt500, la ultratrail més llarga d'Europa

661 quilòmetres non-stop amb 18.160 metres de desnivell positiu, que intentarà completar en un màxim de 192 hores

Pallars Digital 25 de setembre de 2014 a les 07:29
El pallarès Eugeni Roselló, de l'equip Haglöfs, serà un dels 55 corredors que dissabte prendrà la sortida a la Goldsteig Projekt500 d'Alemanya, una cursa que es disputa per primera vegada i que s'ha convertit en la ultratrail més llarga d'Europa. Són 661 quilòmetres sense etapes cosa que converteix la prova en èpica. 
 
Eugeni Roselló, portarà la imatge de la Vall Fosca, i serà un dels dos espanyols que prendran la sortida en aquesta cursa tan dura. L´hi acompanyarà el gironí Joel Jaile. Hi ha representants de 12 països que, per a ser un dels escollits, havien de presentar el seu palmarès.
 
La Projekt500 vol superar tots els registres de duresa. Es disputarà al circuit de trekking de Goldsteig, el més llarg d'Alemanya. Consisteix en 661 quilòmetres sense etapes que sumen un desnivell positiu de 18.160 metres. Els finishers hauran de córrer entre quatre i sis nits, i els respectius dies enmig dels boscos de Baviera. A més, estan obligats a dur sempre a sobre el material de supervivència imprescindible: beguda, menjar, sac de dormir, GPS, telèfon mòbil i impermeable, entre altres.
 
Nascut a la Pobla de Segur el 1980, Eugeni Roselló és un dels millors corredors d'ultradistància de Catalunya i de l'Estat. En la seva curta carrera destaca per sobre de tot la victòria el 2013 a l'Spine Race, una cursa de 430 quilòmetres al nord del Regne Unit, patint unes temperatures extremes. 
 
A més, és doble campió de la Volta a la Cerdanya Ultrafons (VCUF), de 214 quilòmetres, guanyant les edicions del 2013 i 2014. Aquest any però ha hagut d'abandonar la mateixa Spine Race per una hipotèrmia i a la Swiss Iron Trail de 201 quilòmetres.
 
Les evolucions de Roselló a la Goldsteig Projekt500 es podran seguir a través de les xarxes socials -Twitter i Facebook- i del blog de la seva web.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor