Dimecres, 24 d'abril de 2024

La Vall de Cardós viu la seva Marxa més multitudinària

Aquest dissabte se celebra la cinquena edició de la "Marxa Vall del Cardós-Romànic a la Claror", que ja compta amb un centenar d'inscrits

Pallars Digital 11 de juliol de 2014 a les 10:44
La Vall del Cardós viurà demà dissabte una de les seves cites més multitudinàries, ja que tindrà lloc la cinquena edició de la 'Marxa Vall del Cardós - Romànic a la Claror'. Aquesta Marxa uneix tots el pobles de la Vall de Cardós, un total de divuit, per acostar-nos l´excepcional marc paisatgístic que ens ofereix la zona, alhora que pretén difondre el seu patrimoni cultural. 
 
La Marxa, amb sortida i arribada a Ribera de Cardós, té un recorregut de 42 quilòmetres i 2.425 metres de desnivell acumulat, i cal completar-la en menys de 10 hores. A més, la cursa ofereix també la possibilitat de participar-hi en una modalitat no competitiva de menor llargada, convertint-se llavors en una caminada popular a través de la vall que es desenvolupa en paral·lel a l´altra. Aquesta Marxa compta amb un paisatge de gran bellesa en tot el seu recorregut, on es combina l´observació de grans vistes naturals amb visites a l´excepcional patrimoni històric i arquitectònic romànic de la zona. 
 
Al voltant d´un centenar de persones ja s´han inscrit a la Marxa i, aquells que s´hi vulguin apuntar, encara es poden inscriure a través del web: www.elcim.cat on hi ha el formulari i la resta de requisits d´inscripció.
 
La Marxa inclou diverses activitats complementàries
 
A més de ser un revulsiu turístic per la Vall, la Marxa també vol anar més enllà i convertir-se en l´epicentre de les activitats lúdiques i culturals del cap de setmana en una zona com aquesta caracteritzada per la seva gran bellesa natural i amb un destacat patrimoni arquitectònic romànic.
 
Per aquesta raó, també s´han organitzat diverses activitats complementàries a la Marxa com són una caminada infantil i un concurs fotogràfic. La 'Caminada infantil' serà gratuïta per a nens/es de 6 a 12 anys, fins a un màxim de 20 participants. 
 
L´itinerari d´aquesta caminada serà circular i tindrà uns 10 quilòmetres, amb sortida i arribada a Ribera de Cardós, passant pels pobles de Cassibrós, Arròs de Cardós, Benante i Ainet. Per la seva banda, al nou concurs fotogràfic hi poden participar tots els inscrits a la Marxa i la temàtica del qual serà la pròpia activitat i el patrimoni natural i arquitectònic que podran gaudir-hi. Una de les notes originals del concurs és que els premiats seran elegits pels propis participants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor